Asukastiedotteet

Vinkkejä uusille asukkaille
25.11.2015

Asukkaan oppaaseen on kerätty hyvää tietoa uusille asukkaille, mutta se auttaa monissa tilanteissa jo Sevaksen asunnoissa asuvia sekä poismuuttavia.

Muuttopäivä
Yleinen käytäntö on, että uuteen kotiin muuttopäivä on vuokrasopimuksen alkamispäivä. Päivä kannattaa varmistaa aina tarkasti Sevaksen toimiston kautta.

Muuttoilmoitus
Ilmoitus huoneistoon muutosta tai poismuutosta päivittyy yhdellä kertaa sekä maistraattien ylläpitämään väestötietojärjestelmään että Postiin. Ilmoituksen voi tehdä soittamalla numeroon 0295 535 535 tai internetissä www.muuttoilmoitus.fi. Muista ilmoittaa muutoista myös Sevakselle talonkirjan päivittämistä varten.

Muuttotarkastus
Kun muutat asuntoon, tarkasta asunnon kunto.
Muuttotarkastuksen tarkoituksena on taata uuden asukkaan oikeusturva siten, että et joudu vastuuseen asunnossa jo sisään muuttaessasi mahdollisesti olevista vaurioista.
Jos asunnon siivouksessa on puutteita, ota välittömästi yhteys Sevaksen toimistoon asian toteamiseksi.

Vikailmoitus
Jos asunnossa on välitöntä korjausta vaativa vika, tee heti vikailmoitus huoltoyhtiöön puhelimitse tai weblomakkeella. Tässä tiedot.

Kodin vakuutusturva
Suosittelemme kaikkia asukkaitamme ottamaan irtaimistolleen kotivakuutuksen ja vastuuvakuutuksen omasta vakuutusyhtiöstään.

Poismuutto
Asukkaan irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi, se lasketaan aina irtisanomiskuukautta seuraavan kuukauden loppuun. Jos siis haluat vuokrasopimuksesi päättyvän esimerkiksi joulukuun lopussa, irtisanominen on tehtävä viimeistään marraskuun aikana. Irtisanomisilmoituksen voit tulostaa nettisivuiltamme.
Irtisanominen tehdään aina kirjallisesti, omakätisesti allekirjoitettuna. Allekirjoitus tarvitaan jokaiselta vuokrasopimuksen allekirjoittaneelta osapuolelta.
Irtisanotussa asunnossa tehdään muuttotarkastus viimeistään asunnon vapauduttua. Jos sinulla on lemmikkieläimiä tai haluat muusta syystä olla paikalla muuttotarkastuksen aikana, sovi tarkastuksen ajankohta isännöitsijän kanssa.

Lähtösiivous
Asunto on siivottava ennen poismuuttoa sellaiseen kuntoon, että se kelpaa vaativallekin uudelle asukkaalle. Erityisen huolellisesti kannattaa siivota keittiö, WC ja kylpyhuone. Muista myös sulattaa jääkaappi ja pakastin ja jätä niiden ovet auki. Jos Sevas joutuu tilaamaan siivouksen asuntoon, siivouskustannukset veloitetaan poismuuttaneelta asukkaalta. Siivoa ja tyhjennä myös varastot ja vie pois kaikki niissä olevat tavarasi. On tärkeää, että et jätä tavaroitasi lojumaan varastoihin tai talon yhteistiloihin.
Tarkemmat siivousohjeet löydät irtisanomisilmoituksen kääntöpuolelta. Irtisanomisilmoitus löytyy myös nettisivuiltamme.
Asukkaan vastuut

Vuokra
Vuokra, vesimaksut ja autopaikkamaksut maksetaan viimeistään jokaisen kuukauden 5. päivänä. Sevas toimittaa asukkaille maksuohjeet.
Käytä maksaessasi oikeaa viitenumeroa ja tarkasta, että maksamasi summa on oikein. Säilytä maksukuitit tai tiliotteesi tositteena maksetusta vuokrasta.
Jos vuokranmaksu viivästyy, asukkaalta peritään kulloinkin voimassa oleva viivästyskorko, huomautusmaksu ja perimiskulut. Asunnon vuokrasopimuksen allekirjoittaneet vastaavat yhteisvastuullisesti vuokrasopimukseen perustuvista maksuista.

Alivuokralaissopimus ja jälleenvuokraus
Voit ottaa asuntoosi alivuokralaisen määräajaksi. Tähän on saatava huoneenvuokralain mukaisesti Sevaksen lupa. Päävuokralaisena olet kuitenkin itse vastuussa asunnosta ja vuokranmaksusta myös alivuokralaisen asuessa siellä. Päävuokralainen maksaa itse vuokran Sevakselle ja perii sen alivuokralaiselta.

Pesukoneet
Asukas asennuttaa asuntoonsa pesukoneet omalla kustannuksellaan. Varmista, että pesu- ja astianpesukoneliitännät on asianmukaisesti asennettu. Vastuu asennuksesta on asiakkaan valitsemalla asentajalla, jolla on oltava siihen vaadittava ammattipätevyys.
Muista että kodinkoneita irrotettaessa poismuuton yhteydessä tulppaat liitännät asianmukaisesti.

Sisustamisen rajoitukset
Asuntosi tulee säilyä ehjänä ja käyttökelpoisena myös tuleville asukkaille. Jos kiinnität tauluja ja huonekaluja seiniin, poraa vain kohtuullinen määrä reikiä.
Jos haluat tehdä asunnossasi muutostöitä, ota aina ensin yhteys isännöitsijään.

Huolto
Kaikissa asuntokohteissamme on huoltoyhtiö. Huoltopäivystysnumerot löydät nettisivuiltamme ja muuttajalle annettavasta yhteystietolomakkeesta.

Vikailmoitukset
Vikailmoitus tehdään suoraan talon huoltoyhtiöön. Ota yhteys huoltopäivystykseen tai tee nettisivujemme kautta huoltokutsu. Välitöntä hoitoa vaativista ongelmista tulee ilmoittaa välittömästi. Ilmoituksen tekeminen havaitusta viasta tai vauriosta on jokaisen asukkaan velvollisuus, ilmoituksen laiminlyönti voi johtaa korvausvastuuseen.
Kun huoltomies tulee korjaamaan asunnossa olevaa vikaa, hän soittaa ensin ovikelloa. Jos ketään ei ole kotona, hän käyttää yleisavainta. Mikäli sinulla on lemmikkejä, ilmoita siitä vikailmoituksen yhteydessä, jotta huoltomies tietää varautua asiaan.
Tutustu kiinteistönhoidon vastuunjakotaulukkoon, jonka sait vuokrasopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä. Vastuunjakotaulukko löytyy myös nettisivuiltamme. > vastuunjakotaulukko.pdf

Tiedottaminen asukkaille
Sevas tiedottaa asukkailleen ajankohtaisista ja tärkeistä asioista.

Tähän tarkoitettuja tiedotuskanavia ovat:

- Verkkosivut, www.sevas.fi
- Ilmoitustaulut, josta näkyvät myös huoltopäivystysnumerot
- Tiedotteet, joita jaetaan tarvittaessa asuntokohtaisesti
- Huoltoyhtiöt, jakavat tiedotteita mm. asuntojen vuositarkastuksista.

- Sevasmaailma-lehti, joka ilmestyy kaksi kertaa vuodessa

Asukaslaskutushinnasto
Vuokranantaja perii vuokralaiselta tämän hinnaston mukaisen korvauksen vuokralaisen tuottamuksellisesta asunnon rikkomisesta tai asunnon epäsiisteydestä aiheutuvista kustannuksista.

Hinnasto vastaa keskimääräisiä kustannuksia ja vuokranantaja pidättää itselleen oikeuden hinnanmuutoksiin. Hinnoissa on huomioitu keskimääräiset ikäpoistot. Hinnasto ei ole käytettävissä tilaushinnastona. ->

ASUKASLASKUTUSHINNASTO

-> PDF

Vuokranantaja perii vuokralaiselta tämän hinnaston mukaisen korvauksen vuokralaisen tuottamuksellisesta asunnon rikkomisesta tai asunnon epäsiisteydestä aiheutuvista kustannuksista.

Hinnasto vastaa keskimääräisiä kustannuksia ja vuokranantaja pidättää itselleen oikeuden hinnanmuutoksiin. Hinnoissa on huomioitu keskimääräiset ikäpoistot. Hinnasto ei ole käytettävissä tilaushinnastona.

Avaimet ja lukitus
Lisäavaimet €/kpl
• Abloy Exec/Sento 22,00 €
• iLOQ 20,00 €

Sarjamuutokset (3 kpl avaimia)
• Sento/Exec –avainpesä 125 €, lisäsarjoitus 33 €/kpl (terassin/varaston tms. ovi)

Kadonnut iLOQ –avain 50 € (ensimmäinen avain), muut kadonneet avaimet 20 €/kpl.

Siivous/tyhjennys/hajunpoisto
1-2H+KK perussiivous 130,00 €
suursiivous 260,00 €
2H+K perussiivous 180,00 €
suursiivous 360,00 €
3H+K perussiivous 230,00 €
suursiivous 460,00 €
4-5H+K perussiivous 280,00 €
suursiivous 560,00 €

Asunnon/varaston/parvekkeen tyhjennys 120,00 €
Hajunpoisto asunnosta 100,00 € ensimmäinen vrk, lisävuorokaudet 20 €/vrk, maksimi 200 €

LVIS-laitteet asennettuna
• WC-istuin 300,00 €
• WC-vesisäiliö 150,00 €
• käsienpesuallas 150,00 €
• kattorasian kansi 50,00 € ensimmäinen kattorasia, lisärasiat 10 €/kpl

Huoneistokorjaukset
• ovilevyn vaihto 60,00 €
• Astianpesukonekaapin paikalleen asennus 50,00 €

Vesimittarin tarkastus
• Aiheeton tarkastusmittaus 120,00 €

Antennirasian tarkastus
• Aiheeton tarkastus; digiboxin/tv:n viritys 50,00 €

Muut erillisen laskun mukaan.
Asuminen

Avaimet
Tavallisesti asuntoon kuuluu kolme avainta, mutta käytännöstä poiketaan perustelluista syistä. Lisäavainten teettämisen maksaa asukas. Avaimista pidetään avainrekisteriä Sevaksen toimistolla.
Vuokralainen käy kuittaamassa avaimet Sevaksen toimistolla, jossa tarkistetaan, että oikea määrä avaimia siirtyy henkilöltä toiselle.
Vuokralaisena olet oikeutettu saamaan asunnon ja sen avaimen hallintaasi vuokra-ajan alkaessa.
Avaimella pääset myös asukkaille tarkoitettuihin yhteistiloihin. Avain on henkilökohtainen ja sitä on käytettävä vastuullisesti ja huolellisesti. Jos avain katoaa, ota heti yhteys Sevaksen toimistoon. Asukas maksaa itse kadonneen avaimen tilalle tilattavan uuden avaimen ja lisäksi tarvittaessa lukonvaihdon.
Jos avain on unohtunut kotiin, ota yhteys huoltopäivystykseen. Oven avauspalvelu on maksullinen. Huoneiston ovi avataan vain huoneiston asukkaalle, jonka pitää siis pystyä todistamaan henkilöllisyytensä.
Kun muutat asunnostasi, kaikki avaimet on luovutettava takaisin Sevaksen toimistoon.

Järjestyssäännöt
Olet saanut vuokrasopimuksen liitteenä vuokrasopimuksen ehdot, joihin kuuluvat myös järjestyssäännöt. Tutustu sääntöihin ja noudata niitä.

Palovaroitin
Sevas huolehtii siitä, että jokaisessa asunnossa on riittävä määrä palovaroittimia. Asukas vastaa varoittimen toimintakunnosta.

Piha-alueiden käyttö
Moottoriajoneuvolla liikkuminen ja pysäköinti pihateillä, sisäpihoilla ja kävelyteillä on kielletty kaikilta paitsi muuttajilta.
Ulkoiluttaessasi lemmikkieläimiä muista olla huomaavainen muita asukkaita kohtaan. Lemmikit ulkoilutetaan kytkettyinä ja jätökset on kerättävä pois ja toimitettava jäteastioihin.

Ilmoitus toistuvasta häiriöstä
Jos asuintalossasi ilmenee jatkuvia järjestysmääräyksien rikkomuksia kuten hiljaisuuden aikaista metelöintiä, ota yhteys Sevaksen toimistoon. Valituksista täytetään asianmukainen ilmoitus asian hoitamista varten.

Jätteiden lajittelu
Pidä huolta siitä, että noudatat asuintalosi jätepisteiden kierrätys- ja keräysohjeita.

Pyykkihuolto
Pyykinpesu- ja kuivaustilojen käyttö sisältyy vuokraasi. Varaa tilat varauslistasta ja merkitse siihen myös mahdollinen peruutuksesi. Käytä kaikkia koneita huolellisesti ja tee viipymättä vikailmoitus huoltoyhtiöön, jos havaitset vikoja.
Jätä tilat siistiksi seuraavaa käyttäjää varten.
Jos peset ja kuivaat pyykkiä asunnossasi, huolehdi riittävästä ilmanvaihdosta kosteusvaurioiden välttämiseksi.

Saunatilat
Voit varata saunavuoron varauslistasta. Saunan käyttö sisältyy vuokraan.
Huolehdi siitä, että jätät saunatilat siistiksi seuraavia kylpijöitä varten.

Varastot
Ulkoiluvälineille, lastenvaunuille ja polkupyörille on kohteissa yhteiset säilytystilat. Talvikautena on hyvä säilyttää pyörät pyöräsuojissa poissa lumenluonnin tieltä. Kerros- ja rappukäytäviin pyöriä ei saa viedä.
Kaikissa asunnoissa on asuntokohtaiset varastokopit. Kun irtisanot asuntosi, varastokoppisi irtisanoutuu automaattisesti joten muista tyhjentää se.
Varastotiloissa ei saa säilyttää paloturvallisuutta vaarantavia tavaroita kuten mopoja, akkuja tai polttoaineita. Myös kaiken irtotavaran säilyttäminen muissa yhteistiloissa ja varastoissa on kielletty. Sevas ei vastaa kaatopaikoille siirrettävistä tavaroista jotka on jätetty niille kuulumattomiin paikkoihin.

Autopaikat
Varaa oma autopaikkasi Sevaksen toimistolta. Saat lämpöpistokkeen avaimen käyttöösi. Autojen sisätilalämmittimien käyttö ei ole mahdollista pistokepaikoilla.
Ajoneuvojen pysäköinti on sallittu yhtiön luvalla vain niille varatuilla paikoilla. Noudata pysäköinnissä tarkoin järjestysmääräyksiä.

Askartelu- ja kerhohuoneet
Useissa Sevaksen taloissa on kerhohuoneita, joiden käytöstä ja avaimista vastaa Asukastoimikunta.

Internet
Sevas-asukkailla on mahdollisuus liittyä edulliseen Sevasnettiin. Lisätietoa löydät Sevaksen nettisivuilta www.sevas.fi/Sevasnetti

Asukastoiminta
Sevaksen asuntokohteissa toimii asukastoimikuntia joiden edustajia voi kuulua asukasneuvostoon. Kun haluat ottaa esiin asioita, ota yhteys kohteesi asukastoimikuntaan tai asukasneuvoston jäseniin. Asukasneuvosto toimii asukkaiden ja Sevaksen hallituksen välisenä linkkinä ja järjestää asukkaille yhteistä ohjelmaa.


Takaisin uutisiin
Me palvelemme

Avoinna arkisin klo 9.30–15.30

 

VUOKRAKODIT JA SENIORIKODIT

06 420 3311

OPISKELIJAKODIT JA NUORTEN KODIT 

06 420 3366

VUOKRANMAKSUASIAT

06 420 3355

KIINTEISTÖHALLINTO

06 420 3333

 

KÄYNTIOSOITE:

Matti Visannin kuja 10

60100 SEINÄJOKI