Lue uusin Sevasmaailma

  

Lue uusin Sevasmaailma ›

Mummolassa jaetaan ilot ja surut

Kototiellä sijaitsevan kerrostalokodin oveen on kiinnitetty kyltti: Mummola.

Taimi Kallio, 86, opasti tyttätrentytärtään Tiiaa karjalanpiirakoiden valmistamisessa. Kuvat: Päivi Tuomisto.

 

Karjalanpiirakoiden rypytys on tekniikkalaji.

 
Kototie tarjoaa turvallisen ympäristön ikääntyneille

 

Kototien kerrostalo on hyvä vaihtoehto ikääntyneille

asukkaille. Kaupungin kotihoitopalvelu samassa talossa luo turvallisuutta.

 

Taimi Kallio asuu siistissä ja tilavassa läpihuoneiston kaksiossa, jossa on reilun kokoinen keittiö.

 

Taimi Kallio sai luokseen pyhänviettoon tyttärensä Päivi Tuomiston, tämän Tiia-tyttären ja Netta-koiran.

Haaveissa vanha talo

Pellervonkadun Ykkökodossa asuva Tytti Niemi haaveilee omasta talosta ja sisustusarkkitehdin urasta.

 

Tytti Niemi ei löytänyt mieleistään hyllykköä kaupasta, joten hän päätti nikkaroida sen itse.

 

Sisustusarkkitehdin urasta haaveileva Tytti haluaa suunnitella sekä julkisia että yksityisiä tiloja, jotka ovat toimivia ja samalla kivoja.

 

Omalla parvekkeellaan Tytti haluaa kasvattaa kukkia ja hyötykasveja.

Hyvä startti omaan elämään

 

Ykköskoto helpottaa seinäjokelaisten nuorten tietä itsenäiseen elämään ja ensimmäiseen omaan kotiin.

 

 

Nuorisoasunnot aivan keskustan tuntumassa ovat haluttuja ensikoteja.

Tytti Niemen haaveena on ostaa joskus vanha talo ja remontoida se mieleisekseen. Hän rakastaa vanhojen talojen portaikkoja ja ikkunasyvennyksiä.

 
 

Home away from home

Isaac Kerich has found a new home in Finland.

Isaac Kerich loves his Tower House apartment, which offers fantastic views from the 5th floor over the Frami campus and the city centre.

 

Isaac prefers the Finnish education system, which

focuses more on practice than theory.

 

Isaac would like to stay in Finland and find a job once he graduates from the Seinäjoki University of Applied Sciences in 2.5 years.

Liking & learning the Finnish way

 

Isaac Kerich likes the straightforward way Finnish people

communicate in all levels of society. 

 

He appreciates also the Finnish student housing. In Kenya, students mainly have only one room with a bed and maybe a desk and a chair. There are no cooking possibilities and the bathroom is in a separate building.

 

 

Isaac Kerich moved to Seinäjoki from Eldoret City, Kenya. Now almost a year later, he has many new friends, both Finnish and foreign.

Koti kaukana kotoa

Kenialainen Isaac Kerich löysi kodin ja opiskelupaikan Seinäjoelta.

Ei ole ihme, että Isaac Kerich ihmetteli ihmisten puutetta kävellessään ensimmäistä kertaa Seinäjoen keskustassa viime elokuussa. Hän oli juuri saapunut kaupunkiin Kenian Eldoretista, jossa asuu 300 000 ihmistä.

 

Isaac päätyi Suomeen ja Seinäjoen ammattikorkeakouluun jo vuosia Oulussa asuneen ystävänsä suosituksesta. Parin yrittämisen jälkeen, Isaac hyväksyttiin viime vuonna opiskelijaksi kansainvälisen liiketalouden BBA-tutkinto-ohjelmaan.

 

– Muutto tuntemattomaan maahan ja kaupunkiin oli todella jännittävää. Sain alussa apua SeAMKin tuutoreilta, ja se auttoi minua tänne asettumisessa, hän toteaa.

 

Käytännöllinen lähestymistapa parempi

 

Lukion jälkeen Isaac työskenteli paikallisessa kaupassa viiden vuoden ajan. Tuossa ajassa hän eteni myyjästä ja kassavastaavasta aina esimieheksi saakka.

 

– Innostuin liiketalouden opiskelusta kaupassa. Käytännön kokemukseni myyjän työstä ja nyt saamani teoriaopetus antavat minulle hyvät valmiudet tulevaisuuteen.

 

Isaacin mukaan opiskelu Suomessa on paljon käytännönläheisempää kuin Keniassa. Keniassa keskitytään teoriaan, ja se on hänen mielestään tylsää.

 

Isaacilla on opintoja jäljellä noin 2,5 vuotta. Se jää nähtäväksi, jääkö hän Suomeen ja yrittää löytyy töitä, vai lähteekö hän takaisin Keniaan.

 

– Haluaisin asua Suomessa mahdollisimman pitkään. Kunhan opiskelen ahkerasti ja hoidan asiani hyvin, uskon löytäväni täältä töitä. Minun täytyy myös oppia suomen kieltä, hän sanoo.

 

Rehellisiä ja suoraviivaisia ihmisiä

 

Isaac on oppinut arvostamaan suomalaisen yhteiskunnan suoraviivaisuutta ja tehokkuutta. Hänestä kaikki toimivat täällä järjestelmällisesti, tehokkaasti ja rehellisesti. Ja ilman korruptiota, mikä on hänen kotimaassaan iso ongelma. Isaac pitää myös suomalaisten suorapuheisuudesta.

 

Isaacista talvi on kaunis ja ihmeellinen. Hän olisi voinut tuijottaa pakkasen puremia kasveja, lumen peittämiä puita sekä jäätynyttä jokea tuntikausia.

 

Korkea asumisen laatu

 

Isaac rakastaa asuntoaan Tornitalon viidennessä kerroksessa, joka tarjoaa hulppeat näkymät Framin kampukselle ja kaupungin keskustaan. Asunnossa on hänen mielestään kaikki tarpeellinen: hyvä keittiö ja tilava olohuone, rauhallinen makuuhuone sekä erillinen kylpyhuone.

 

– Kenian opiskelija-asunnot ovat melko kehnoja: yhdessä huoneessa on vain sänky ja ehkä pöytä ja tuoli. Keittomahdollisuuksia ei ole ja kylpyhuone löytyy erillisestä rakennuksesta.

Isaac nauttii lisääntyvästä valosta ja kevään tulosta. Hän odottaa innolla yöttömän yön kokemista.