Sevas » Sevas Kodit Oy – Asuminen » Asukasdemokratia

Asukasdemokratiaa ja elämisen laatua

Sevas-kotien asukkaat voivat vaikuttaa asumiseen liittyviin asioihin. Kun asukkaat yhdessä keskustelevat ja miettivät viihtyisyyttä lisääviä toimenpiteitä, asiat saadaan sujumaan. Yhteistyössä on voimaa!

Asukasdemokratia ja vuokratalojen yhteishallintoa koskeva laki antaa hyvät puitteet asukastoiminnalle. Sevas Kodit Oy on panostaa asukkaiden mahdollisuuksiin vaikuttaa omaan asumiseensa ja asumisen pelisääntöihin.

Mitä aktiivisempia asukkaat ovat, sen paremmin he kokevat kodin ja asuinyhteisön omakseen. Useissa taloissa järjestetään pihatalkoita, jolloin pidetään ympäristöä kunnossa ja samalla naapurit tulevat tutuiksi. Myös asumisviihtyvyys paranee.

Kerhohuoneet ovat erinomainen paikka järjestää yhteisiä juhlia. Siellä voivat toimia erilaiset harrastuspiirit, joissa pääsee harjoittamaan kädentaitojaan, jumppaamaan, nostelemaan painoja, pitämään lapsille vaikkapa kokkikerhoa tai vain kokoontua juttelemaan.

Vaihtoehtoja toimia on vaikka kuinka paljon, ja kukin toimii tavallaan ja kiinnostuksensa mukaan. Silloin kun tekeminen tuntuu tärkeältä ja maistuu makealta, yhteiset asiat hoituvat kuin leikiten. Yhteistyön tuloksista on pitkäksi aikaa iloa kaikille asukkaille!

Kaikki toiminnan kehittämisideat ovat aina tervetulleita!

Asukasdemokratian toimintaperiaatteet

Aravavuokrataloissa on voimassa laki yhteishallinnosta vuokrataloissa (649/1990).

Lain tarkoituksena on parantaa tiedonjakoa omistajayhteisön menettelytavoista ja hallinnosta sekä lisätä asumisyhteisöjen asumisviihtyvyyttä ja turvallisuutta.

Tutustu ”Asukasdemokratia tavaksi taloon” -oppaaseen

Asukasneuvosto

Asukasneuvosto toimii asukkaiden ja Sevaksen hallituksen välisenä linkkinä ja järjestää asukkaille yhteistä ja yhteisöllisiä tapahtumia.

Jos ja kun sinulla on ideoita; ole yhteydessä Asukasneuvoston puheenjohtajaan.

Asukaneuvoston jäsenet

Puheenjohtaja
Ahonen Mauri, Törnäväntie 10
Puh. 040 584 2964

Sihteeri
Rinta-Jaskari Jarmo, Törnäväntie 10

Muut jäsenet:
Marja-Leena Saari, Ylisentie 12-14
Hietala Erja, Suviviita 4
Lehtonen Jorma, Koulukatu 52
Salo Pentti, Nelssonintie 1
Katajamäki Margit, Tervasviita 2-4