Sevas » Sevas Kodit Oy – Hakuohjeet ja muutto

Hakuohjeet ja muutto

Kodin hakeminen

Kun etsit vuokrakotia Seinäjoelta, voit täyttää asuntohakulomakkeen suoraan nettisivuillamme tai tulostaa lomakkeen paperille ja täyttää sen käsin. Tai tule käymään! Et tarvitse ajanvarausta. Aloitamme asunnon etsimisen välittömästi.

Näiltä sivuilta löydät tietoa asunnon hakemisesta, vuokravakuuksista ja asumistuesta. Täytä tarkasti asuntohakulomake ja toimita meille tarvittavat liitteet ja todistukset. Hakemuksia voidaan jättää jatkuvasti, sillä teemme asukasvalintoja koko ajan. Muistathan pitää hakemuksesi ajan tasalla. Hakijan on ilmoitettava välittömästi perhe- ja asumisolosuhteiden sekä tulojen muutoksista.

Asuntokohteillamme on yhteiskunnan tukea ja huomioimme sen ehdot asukasvalinnoissamme.

Kun etsimäsi sopiva asunto vapautuu, otamme sinuun yhteyttä toiveesi mukaan puhelimitse, sähköpostitse tai kirjeitse. Asuntotarjouksen saatuasi sinulla on muutama päivä aikaa päättää, muutatko tarjottuun asuntoon. Päätöksesi jälkeen käymme läpi sopimusasiat, kuten vuokravakuuden, ja allekirjoitamme vuokrasopimuksen.

SIIRRY SÄHKÖISEEN VUOKRAKODIT-ASUNTOHAKEMUKSEEN

SIIRRY SÄHKÖISEEN OPISKELIJAKODIT-ASUNTOHAKEMUKSEEN

Lähetä vuokrakotien ja opiskelijakotien tarvittavat liitteet sähköpostitse vuokraus@sevas.fi
tai postitse osoitteeseen Sevas Oy, Matti Visannin kuja 10, 60100 Seinäjoki.
Voit jatkaa asuntohakusi voimassaoloaikaa ja pitää meihin yhteyttä käyttäen edellä mainittuja sähköpostiosoitteita.

Katso Asukkaan oppaasta tarkemmat ohjeet vuokra-, opiskelija-, nuorten, erityis- tai seniorikotien hakuohjeista, vuokravakuuksista, asumistuesta ja poismuutosta.

Vuokravakuudet

Vuokrasuhteen ehtojen täyttämisen vakuudeksi kaikilta vuokralaisilta edellytetään vakuuden asettamista. Maksusitoumuksesta tai muusta mahdollisesta vakuudesta on sovittava erikseen vuokranantajan kanssa. Luottotiedoissa oleva merkintä voi vaikuttaa vakuuden suuruuteen.

Rahavakuus

Vuokralainen maksaa yhtiölle vakuusmaksun, jonka suuruus määräytyy huoneiston koon mukaan seuraavasti:

1 h + kk 700 €
1 h + k 700 €
1 h + tk 700 €
2 h + kk 700 €
2 h + k 900 €
2 h + tk 900 €
3 h + k 1 000 €
3 h + tk 1 000 €
4 h + k 1 200 €
5 h + k 1 400 €

Vakuusmaksun tilinumero:
EPOP 541901-298458
IBAN: FI66 5419 0120 0984 58
BIC: OKOYFIHH

Vakuusmaksu pidetään yhtiön tilillä koko vuokrasuhteen keston ajan. Maksu palautetaan vuokrasuhteen päätyttyä mikäli vuokralainen on täyttänyt velvoitteensa, ja mikäli asunto luovutetaan kaikkine avaimineen siivottuna normaalissa kunnossa. Vuokranantajalla on oikeus pidättää vakuusmaksusta kaikki vuokrasopimuksen ehtojen perusteella syntyneet saatavansa.

Asumistuki

Jotta pienituloisilla olisi mahdollisuus asua kohtuullisen hyvätasoisissa asunnoissa, he voivat hakea osaan asumismenoista valtion rahoittamaa asumistukea Kelasta.

Kela hoitaa seuraavia asumisen tukia:

  • yleinen asumistuki
  • eläkkeensaajien asumistuki
  • opintotuen asumislisä
  • sotilasavustuksen asumisavustus

Asumistukilakia on muutettu 1.12.2000 niin, että tuen saajien elämäntilanteiden muutokset voidaan ottaa entistä joustavammin huomioon. Muutos merkitsee kuitenkin myös sitä, että yleisen asumistuen saajat joutuvat toimittamaan tarkistushakemuksia entistä useammin sillä muutoksista on aina täytettävä uusi hakemus liitteineen.

Vuokralla asuvat lapsettomat opiskelijat ovat kuuluneet 1.5.2000 lähtien opintotuen asumislisäjärjestelmään.

Yleisen asumistuen määräytymisperusteita on muutettu 1.1.2002 niin, että asumismenojen enimmäismäärät vastaavat entistä paremmin vuokratasoa. Pienten asuntojen kustannukset voidaan nyt ottaa aikaisempaa paremmin huomioon, kun niitä varten on vahvistettu omat enimmäisasumismenot.

1.3.2002 tuli voimaan laki rekisteröidystä parisuhteesta. Lain voimaan tulosta lähtien samaa sukupuolta olevien rekisteröity parisuhde rinnastetaan Kelan etuuksissa avioliittoon. Jos parisuhdetta ei ole rekisteröity, sitä ei rinnasteta avoliittoon.

Voit arvioida mahdollisuutesi saada yleistä asumistukea ja laskea tuen määrän käyttämällä laskentaohjelmaa joka antaa syötetyillä tiedoilla arvion asumistuen määrästä.

Neuvonta ja lomakkeet

Kelan toimistoissa neuvotaan hakijaa henkilökohtaisesti ja niistä saa hakemuslomakkeita. Hakemuksen voi jättää tai lähettää mihin tahansa Kelan toimistoon.
Hakemuslomakkeita saa tulostettua myös Kelan lomakepalvelusta

Poismuutto

Asunnon irtisanominen

Asunto tulee aina irtisanoa kirjallisesti. Irtisanomisaika on yksi kokonainen kalenterikuukausi. Irtisanomisaika lasketaan sen kuukauden viimeisestä päivästä, jolloin irtisanominen tehdään.

Irtisanominen tehdään irtisanomislomaketta käyttäen ja omakätisesti allekirjoittaen. Allekirjoitus tarvitaan jokaiselta vuokrasopimuksen allekirjoittaneelta osapuolelta. Muistattehan lisätä irtisanomiseenne puhelinnumeronne, josta tavoitamme teidät tarvittaessa.

Kun täytät irtisanomislomakkeen, ILMOITA TILINUMEROSI AINA IBAN-muodossa. IBAN-tilinumero on FI-alkuinen ja siinä on 18 merkkiä. Löydät oman IBAN-tilinumeron tiliotteestasi. Vakuusmaksu voidaan palauttaa vain IBAN muotoiselle tilille.

Irtisanoutumislomake

Poismuutto

Asunnosta pois muutettaessa on muistettava tehdä muuttoilmoitus Maistraattiin ja Postiin. Helpoiten se onnistuu netissä osoitteessa .

Asunto on siivottava ennen poismuuttoa sellaiseen kuntoon, että se kelpaa vaativallekin uudelle asukkaalle. Erityisen huolellisesti kannattaa siivota keittiö, WC ja kylpyhuone. Muista myös sulattaa jääkaappi ja pakastin ja jätä niiden ovet auki. Siivoa ja tyhjennä myös varastot.

Jos Sevas Kodit Oy joutuu tilaamaan siivouksen tai tyhjäyksen asuntoon, kustannukset veloitetaan poismuuttaneelta asukkaalta.

Tarkemmat siivousohjeet löydät irtisanomisilmoituksen kääntöpuolelta.

Kaikki vuokralaisen hallussa olleet avaimet palautetaan Sevas Kodit Oy:n toimistoon.