Seinäjoen ammattikorkeakoulussa fysioterapeutiksi opiskeleva Nora Yliviikari on kotiutunut lakeuksille hyvin. Sastamalasta kotoisin oleva Nora muutti Seinäjoelle kolme vuotta sitten, koska hän ei halunnut opiskelemaan isoon kaupunkiin.

– Seinäjoki on juuri sopivan kokoinen paikka. Kaikki tarvittavat palvelut ovat lähellä. Kun muutin Marttilasta Joupinmukkaan, lyheni koulumatkakin entisestään, hän kertoo.

Opinnäytetyön tekeminen, työskentely opiskelijakunnassa ja toimiminen opiskelijajärjestöissä pitävät Noran kiireisenä. Illalla hän rentoutuu valoisassa yksiössään hyvän kirjan tai TV:n äärellä.

Nora toivoo, että asukkaat järjestäisivät yhdessä erilaisia tapahtumia tai vain spontaaneja vierailuja kokkaamisen ja leffaillan merkeissä. Hyvän alustan tähän tarjoaa Noran naapurin, Joel Naakan perustama Facebook-ryhmä.

Sevasmaailma - oimeliaalle Nora Yliviikarille oma koti Joupinmukan opiskelija-asuintalossa on paikka rauhoittumiselle ja omille ajatuksille

Toimeliaalle Nora Yliviikarille oma koti Joupinmukan opiskelija-asuintalossa on paikka rauhoittumiselle ja omille ajatuksille. Fysioterapeutiksi opiskeleva Nora käyttää tilavan yksiön neliöitä myös jumppaamiseen.

Yrittäjyysyhteisöstä saa voimaa ja tukea

Noralla on taskussaan jo lähihoitajan tutkinto. Fysioterapeutin opintojen lisäksi hän on tehnyt liiketalouden perusopintoja iltaopintoina. Liike-elämästä hänet sai innostumaan korkeakouluopiskelijoille tarkoitettu yrittäjyysyhteisö Seinäjoki Entrepreneurship Society (SeiES), jonka SeAMKin opiskelijat perustivat viime vuonna. Yhteisön tarkoituksena on kannustaa opiskelijoita yrittäjyyteen ja yrittäjämäiseen ajatteluun.

SeiES järjestää jäsenilleen tapahtumia ja verkostoitumistilaisuuksia. Jäsenet vierailevat yrittäjätapahtumissa, yrityksissä ja järjestöissä sekä kutsuvat tapahtumiinsa liike-elämän asiantuntijoita puhumaan ajankohtaisista aiheista. Yhteisö toimii myös neuvonantajana ja start up -alustana yrittäjyydestä kiinnostuneille. Toiveissa on, että yhteisössä syntyisi omaa yritystoimintaa.

– Yhteisön kautta voi saada viimeisintä tietoa työelämästä. Mukavassa porukassa viihtyy ja voi vaihtaa ajatuksia opiskelusta ja elämästä yleensäkin.

Seinäjoki Entrepreneurship Society -yhteisöstä löytyy lisätietoa osoitteesta www.seies.fi.

Teksti ja kuvat: Annika Pollari