TIEDOTE 20.3.2020

Tämän hetken koronavirustilanteen vuoksi toivomme Sevas Kodit Oy:n asukkaita suhtautumaan asiaan sen vaativalla vakavuudella ja huomioimaan tässä tiedotteessa olevat asiat.

YLEISET TILAT

Asukkaiden tulee välttää koskemista yleisten tilojen pintoihin, esimerkiksi kaiteisiin. Asukkaan on vältettävä turhaa liikkumista yhteisissä tiloissa ja kaikkea liikkumista sairaana ollessaan.
Olemme korostaneet porrassiivoojille sopimuksen mukaisen siisteystason merkitystä virustartuntojen ehkäisemisessä erityisesti kaiteiden, ovenkahvojen ym. osien pyyhintää.
Jokaisen asukkaan on huolehdittava käsihygieniasta ja pestävä käsiään saippualla ja vedellä.

SAUNA JA PESULATILAT

Sevas Kodit ei ole sulkemassa saunoja eikä pesulatiloja, mutta seuraamme tilannetta ja reagoimme aina vallitsevan tilanteen mukaisesti. Saunassa ja pesutuvassa on noudatettava erityistä puhtautta.
Niin kutsuttuja ”lenkkisaunoja” ei toistaiseksi lämmitetä.

KERHOHUONE

Talon kerhohuoneessa ei ole syytä kokoontua toistaiseksi.

JÄTEHUOLTO/JÄTEPISTE

Vie roskat puhtain käsin ja pese kädet uudelleen roskien viemisen jälkeen. Tilanteen vuoksi lajitteluun on kiinnitettävä enemmän huomiota.
Käytetyt nenäliinat ja lautasliinat hävitetään suljetussa pusseissa poltettaviin jätteisiin (EI biojätteisiin!).

HUOLTO

Asunnoissa suoritettavien kunnossapitotöiden ja muiden huoneistokäyntien tarpeellisuus on syytä arvioida etukäteen entistä paremmin epidemian aikana. Asuntoihin tullaan ainoastaan silloin, kun on kyseessä vesivahingon kaltainen kiireellinen toimenpide, jota ei voi siirtää.

Hallinto- ja asiakaspäällikkö Asko Heikkilä muistuttaa, että Sevas palvelee asukkaita poikkeusoloissakin puhelimitse ja verkkopalvelujen kautta.

Hallinto- ja asiakaspalvelupäällikkö Asko Heikkilä muistuttaa, että Sevas palvelee asukkaita poikkeusoloissakin puhelimitse ja verkkopalvelujen kautta.

Karanteenissa olevan tulee ottaa huomioon, ettei hän ole lähikontaktissa talon muiden asukkaiden tai esimerkiksi isännöinnin tai huollon kanssa. Lähtökohtaisesti asuminen jatkuu kuten ennenkin, vaikka joku asukkaista olisi karanteenissa.

Eristyksissä olevan tulee noudattaa eristystä koskevia ohjeista, joita hän on saanut infektiolääkäriltä. Eristyksissä olevan pitää ehdottomasti välttää kaikkia lähikontakteja muihin ihmisiin.

Poikkeustilanne voi ymmärrettävästi aiheuttaa huolta ja stressiä, mutta kannattaa muistaa, että poikkeusolot koskevat kaikkia yhteisesti.

Koronavirukseen liittyviä ohjeita löytyy THL:n verkkosivuilta.

 

SEVAS KODIT OY

Asko Heikkilä
hallinto- ja asiakaspalvelupäällikkö