Lassila & Tikanojan palveluksessa toimiva Jyrki Sippola hoitaa useiden Sevas Kotien asuinkohteiden huoltotehtäviä. Samalla hän pitää huolta monin tavoin asukkaistakin. Huoltomiehen työ on myös ihmissuhde-ammatti.

Teksti: Iina Åman, kuvat: Tanja Korpela

Huoltomies Jyrki Sippolan vastuulla on kaikkiaan 11 Sevas Kotien asuinkohdetta. Sippola kantaa huolta varsinkin iäkkäiden asukkaiden palvelutarpeista. Sippola kohtaa työssään monenlaisia ihmisiä erilaisista lähtökohdista. Hänen ajatuksensa on, että kaikkien kanssa pärjää.

– En olisi uskonut, että huoltomiehen työ on näin sosiaalinen ala, Jyrki Sippola toteaa. Hän vaihtoi kirvesmiehen työt viisi vuotta sitten kiinteistöhuollon tehtäviin.

Sippolalla on kaksi opiskelijakohdetta huollettavanaan.

– Olen ollut nuorison kanssa paljon tekemisissä elämäni aikana. Itselläni on neljä 22–30-vuotiasta lasta.
– Monet opiskelijoista voivat olla ensimmäistä kertaa elämässään kaukana kotoa. Se on erittäin suuri elämänmuutos. Heille huoltomies voi olla yksi turvallinen aikuinen uudessa elämäntilanteessa.
Omasta neljän lapsen hoitokokemuksesta on syntynyt joskus yllättävää työniloa. Sippola on saanut normaalilla huoltokäynnillä hyssytellä sylivauvaa, kun äidin huomiota on tarvittu hetkeksi toisaalla.
– Jotkut asiakkaat voivat olla vain kahdenkin kuukauden ikäisiä, Sippolaa hymyilyttää.

Lehdessä mm. huoltomiehen ohjeita asukkaille. Pääset lukemaan jutun alla olevasta linkistä.

Sevasmaailma_2022_2_210x280_web (002).pdf