Kysyimme Sevasmaailma-lehden lukijoilta, mikä oli lehden 1/2021 paras tai tärkein artikkeli.

Suosituin juttu olivat ”Oma eläin kullan kallis”. Lukijat pitivät juttua tärkeänä sen sisältämien tietojen vuoksi. Muutamat kertoivat haaveilevansa omasta lemmikistä, mutta pitävänsä tärkeänä, että eläin otetaan vasta silloin, kun sille voi tarjota turvallisen, eläimen hyvinvoinnin kannalta sopivan kodin. Vastuullisuus ja eläinrakkaus yhdistyivät näiden vastaajien kommenteissa.

Hannu Salon haastattelu ”Ei niin pitkää yötä etteikö aamu valkene” oli useiden vastaajien mielestä lehden paras juttu. Hannun tarina ja elämänasenne puhutteli lukijoita: ”Ihanaa luettavaa”, totesi yksi vastaajista. Yleisemmin monet vastaajista kommentoivat, että asukkaista kertovat lehtijutut ovat kiehtovia, ja niitä toivottiin myös lisää. Jos sinulla tai naapurillasi on tarina omasta elämästä, kiinnostava harrastus tai jokin tärkeä oivallus, ole yhteydessä toimitukseen! Etsimme koko ajan kaiken ikäisiä henkilöitä haastateltavaksi.

Hyvä elämä -kolumnin tämän kertainen kirjoitus ”Elämän ei tarvitse olla ihmeellistä ollakseen ihmeellistä” sai sekin kiitosta lukijoilta.

Lukijoita kiinnostivat myös tietopuoliset jutut. ”Mistä vuokra muodostuu” -juttua pidettiin tärkeänä, samoin tilastojen valossa kirjoitettua juttua ”Vuokralla asuminen yleistyy”. ”FinFami tukee omaisia” -juttua pidettiin hyvänä siksi, että FinFamin kaltaisten palvelujen olemassaolo on äärimmäisen tärkeää.

Asukastarinoiden lisäksi lukijat ehdottivat lehden sisällöksi esimerkiksi kertomuksia Sevaksen ja huoltoyhtiöiden työntekijöiden työtehtävistä ja työpäivistä sekä lukijoiden omaa mielipidepalstaa.

Vastanneiden kesken arvoimme 50 euron lahjakortin, jonka voitti Tuula Louhenkadulta. ”Onnettarena” toimi Sevaksen tekninen isännöitsijä Ismo Koskela.

Onnea Tuulalle ja suuret kiitokset kaikille vastaajille!

Lisää juttuideoita ja palautetta voitte lähettää meille Sevasmaailma-lehden toimitukseen:
Iina Åman, iina.aman@tenho.fi