Viimeisimmässä Sevasmaailma-lehdessä kysyimme asukkailta, mitkä kotityöt heitä eniten inhottavat ja mistä kotitöistä he pitävät eniten.

Suurimman äänisaaliin keräsi imurointi, hyvässä ja pahassa. Useita vastaajia koettelee liian lyhyellä johdolla varustetun kovaäänisen imurin raahaaminen ympäri huushollia. Toiset taas pitävät imurointia helppona ja kätevänä tapana saada nopeasti siistiä jälkeä. Samasta syystä jotkut pitävät pölyjen pyyhkimisestä. Mutta pölyä kertyy, ja joitakin harmittaa se, että työn saa aloittaa pian alusta.

Joku pitää ruoanlaittoa hiostavana aikasyöppönä, toinen taas nauttii kun saa loihtia vaihtelevia aterioita.

Tiskaaminen on joidenkin mielestä rentouttavaa puuhaa, jossa voi liottaa käsiään lämpimässä pesuvedessä ja antaa ajatusten vaeltaa omia ratojaan. Ikävämmäksi työ kääntyy, jos likaisista astioista on päässyt kasautumaan tiskivuori.

Ikkunoiden pesu ei osoittautunut kenenkään mielipuuhaksi. Inhokki se on useille, eikä vähiten siksi että lasiin tahtoo jäädä ikäviä raitoja. Ja koska se vain on niin rasittavaa.

Rasittavaa on myös kylpyhuoneen ja saunan yleispesu.

Kaikki eivät pidä lattioiden pesemisestä sen raskauden vuoksi. Monet kuitenkin kertovat pitävänsä yleensä kodin siivoamisesta ja tavaroiden järjestelemisestä. Siivoamiseen motivoi ajatus hyötylikkunnasta, siistin kodin harmoniasta ja puhtaan kodin tuoksusta.

Erityistä iloa pyykinpesuun tuo pyykin ripustaminen kuivumaan, vaatehuolto ja vastapestyjen lakanoiden tuoksu illalla nukkumaan käydessä.

Kiitokset kaikille vastanneille ja onnea varsi-imurin sekä siivoussetin voittaneille. Voittajille on ilmoitettu arpaonnesta henkilökohtaisesti.

Teksti: Iina Åman
Kuva: Mika Okko

Pyykkiä kuivuu ulkona pyykkinarulla

Pyykin ripustaminen narulle on monien mielestä mukavaa kotityötä.