Sevas Kotien ilona on ollut maalis-huhtikuusta lähtien uusia seinämaalauksia Herralankadulla ja Välikadulla. Maalausliike Väritaika Oy oli minuun yhteydessä kuvankäsittelyasioissa, ja siitähän se ajatus sitten lähti. Niinpä kiertelin Sevas Kotien kohteita ja aloin suunnitella tapoja, miten saisimme lisättyä niinkin tärkeää seikkaa kun asumisviihtyvyyttä. Vastaan tuli paljon tyhjiä valkoisia ja harmaita seiniä. Isoja aulatiloja ja porrashuoneiden seiniä, joilta puuttui eloa.
Ajattelin seurata intuitiotani ja alkaa tuumasta toimeen. Tein suunnitelmat ja hyväksytin ne Sevas Kotien kiinteistöjohtajalla Ville Viitalalla. Maalausliike Väritaika Oy toteutti teokset. Huhtikuussa valmistui Kanteleenkatu 3:een seinämaalaus. Seuraavaksi alamme suunnitella seinämuraaleja.

”TAITEEN ON TARKOITUS HERÄTTÄÄ TUNTEITA JA KESKUSTELUA SEKÄ LUODA YHTEISÖLLISYYTTÄ.”

Anouk Vetoniemi

 

 

 

VÄRIEN TAIKAA

Maalausliike Väritaika Oy on nuori, noin vuoden ikäinen yritys. Haastattelin maalausliikkeen omistajia Elisa Lähdekorpea ja Heidi Myllyahoa.

Millainen yrityksenne ensimmäinen vuosi on ollut?

– Perustimme yrityksemme innostunein, pelonsekaisin tuntein. Alku lähti jouhevasti käyntiin, hyvän yhteistyökumppanin Rakennusliike T. Tuuman kanssa, ja yhteistyö jatkuu edelleen. Töitä teimme ensin kaksin,
ja kesäksi henkilöstömme kasvoi. Nyt menemme tällä neljän porukalla. Olemme erikoistuneet maalaus-, tasoitus-, vedeneristys-, laatoitus- ja tapetointitöihin.
– Kun Anouk Sevas Kodeilta otti meihin yhteyttä seinämaalauksista, olimme innoissamme tulevista projekteista. Tämä on ollut mukavaa vaihtelua arjen perustyön lisäksi. Jokainen meistä on päässyt tuomaan sitä omaa taiteellisuuttaan töissä esille.

Millainen teidän tiimi on?

Meidän tiimissä on hyvä yhteishenki. Olemme ystäviä keskenämme, ja työn tekeminen on mukavaa. Me kaikki olemme vastuuntuntoisia tekijöitä, ajamme samoja periaatteita ja jaamme samat arvot.

Missä näette itsenne viiden vuoden päästä?

Toivomme, että olemme kasvaneet yrityksenä ja yrittäjinä. Kokemukset tuovat rohkeutta lähteä isompiinkin projekteihin mukaan.

”TOIVOTTAVASTI SAISIMME TAVOITETTUA MYÖS MOTIVOITUNEITA OPISKELIJOITA SILLÄ AJATUKSELLA, ETTÄ SAADAAN HEISTÄ KEHITETTYÄ TIIMIIMME UUSIA TYÖNTEKIJÖITÄ.”