Tervehdys luontokuvaajat ja -harrastajat!

Sevas Kodit Oy:n järjestämä Seinäjoen kaunein luontokuva -kisa on ollut uskomaton matka upeiden hetkien ja inspiroivien näkymien äärellä. Kilpailumme tavoitti lukuisia intohimoisia persoonia ja lahjakkaita valokuvaajia, jotka yhdisti rakkaus luontoon, sen kauneuteen ja ainutlaatuisiin hetkiin.

Tuomari, arvostettu valokuvaaja Samuel Hoisko, antoi arvokasta palautetta jokaisesta kuvasta, joka saapui kilpailuumme. Hänen kommenttinsa syvensivät ymmärrystä upeista hetkistä ja tallennetuista elämyksistä, ja hänen valintansa olivat huolellisesti perusteltuja.

Sevas Kodit Oy haluaa sydämellisesti onnitella kaikkia voittajia! Teidän taitavuutenne ja intohimonne luontokuvaukseen ovat kirkastaneet tämän kilpailun kauneutta. Samalla haluamme kiittää kaikkia osallistujia, jotka jakoivat omat näkemyksensä ja hetkensä luonnon lumouksesta kanssamme. Teidän panoksenne teki tästä kilpailusta unohtumattoman.

Jatkakaamme yhdessä luonnon ikuistamista ja sen kauneuden juhlistamista. Kiitos teille kaikille!

 

 

Taikametsä – voittaja kuva | Elina Kankaisto

Voittajakuva on osoitus siitä miten kuvaaja on osannut nähdä valon, olosuhteet ja hallitsee sommittelun. 

Kuvan vahvuus piilee sen tunnelmassa.
Sumu pehmentää kontrasteja ja luo pehmeän, taianomaisen fiiliksen.
Luonnossa olosuhteet hyvälle kuvalle muuttuvat nopeasti vuorokauden ajasta, tuulesta ja valosta riippuen, joten ajoitus täytyy olla juuri oikea. Varsinkin sumua kuvatessa, valon täytyy tulla oikeasta kulmasta, että sumu erottuu. Tässä valo tuleekin hienosti sumun takaa ja luo kuvaan syvyyttä ja eri tasoja.


Tämän kuvan ottaja oli kirjaimellisesti oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Teknisesti kuva on hyvin toteutettu ja kuvasta näkee, että kuvaaja on harrastanut valokuvausta pidempään. 

Yhteenvetona voi sanoa, että Elina on onnistunut luomaan kauniin ja tunnelmallisen näkymän, joka jättää tilaa katsojan mielikuvitukselle. Hyvä työ!

 

 

Toiseksi tullut valokuva – Siltala Jonna

Postikorttimainen järvimaisema avautuu puiden oksien muodostamasta kehyksestä ja katse hakeutuu automaattisesti horisonttiin, missä on vielä häivähdys juuri laskeneesta auringosta. Punainen vene antaa kontrastia kuvalle. 

Sommittelu on hyvä ja tasapainoinen, luoden miellyttävän harmonian elementtien välille.

Jos kuvaa rajaisi hieman lähemmäksi, kuvan vahvimmat elementit korostuisivat entisestään. 

Hieno kesäillan tunnelma saatu vangittua kuvaan.

Oispa jo kesä!

Kolmanneksi tullut kuva – Virpi Hietala | paukaneva

Valokuvassa on rauhallinen tunnelma ja silti myös seikkailun henkeä.

Kuva on todennäköisesti otettu puhelimen kameralla ja puhelimen automatiikka on säätänyt valotuksen. Kuva on hieman alivalottunut, mutta tavallaan se luo oikean fiiliksen ja hieman dramatiikkaa.

Kuvaamisen hetkellä pääasiana ei varmaankaan ole mielessä ollut täydellisen kuvan metsästys, vaan ensisijaisesti on tallennettu upea hetki.

Seuraavalla kerralla pientä hiomista sommitteluun; kuvan voisi ottaa alempaa, että nähtäisiin maailma enemmän kuvassa olevan lapsen silmien korkeudelta, myös horisontin suoruuteen kannattaa kiinnittää huomiota.

Vaikka kuva ei ole täydellinen teknisesti, sen aitous ja tarinallisuus
kuitenkin toimii hyvin!