Usein kysytyt kysymykset

Kauanko hakemukseni on voimassa?

Hakemus on voimassa kolme (3) kuukautta. Hakemus tulee päivittää vähintään kolmen kuukauden välein, muuten hakemus vanhenee ja poistuu hakemusrekisteristämme. Voitte päivittää hakemuksenne olemalla yhteydessä vuokrauspalveluumme joko sähköpostitse osoitteeseen vuokraus@sevas.fi tai soittamalla numeroon 06 420 3311 ja valitsemalla valinnan 1.

Miten voin muuttaa hakemuksellani antamiani tietoja?

Jos asuntotoiveenne tai elämäntilanteenne muuttuu, voitte päivittää hakemuksenne tietoja ilmoittamalla siitä sähköpostitse osoitteeseen vuokraus@sevas.fi tai soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 06 420 3311 ja valitsemalla valinnan 1.

Tuleeko minun ilmoittaa lasteni tiedot hakemuksellani?

Kyllä. Hakemukselle täytyy kirjata sukunimi, etunimi ja henkilötunnus. Mikäli ette saa niitä kirjattua, olettehan yhteydessä meihin sähköpostitse ja ilmoitattehan puuttuvat tiedot.

Voinko hakea sisäistä vaihtoa Sevaksen asunnosta toiseen Sevaksen asuntoon?

Kyllä voi mutta avoimia saatavia Sevas Kodeille ei saa olla.

Vuokra-asuntohakemuksen täyttö

Täyttäessänne vuokra-asuntohakemusta, on ehdottoman tärkeää täyttää jokainen pyydetty kohta huolellisesti. Erityisesti haluamme korostaa puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen kirjaamista. Haluamme myös tuoda esille, että lähetämme asuntotarjoukset ensisijaisesti sähköpostitse. Mikäli teillä ei ole sähköpostiosoitetta, lähestymme teitä puhelimitse. Olkaa hyvä ja täyttäkää kaikki tiedot huolellisesti, ja varmistattehan, että antamanne yhteystiedot ovat oikein.

Miksi liitteet tulee toimittaa?

Asuntohakemukseen on liitteeksi lähetettävä ARA:n sääntöjen mukaan minimissään liitteet hakuhetken kuukausituloista ja esitäytetty veroilmoitus.

Liitteillä varmistetaan asuntohakemuksen tiedot, jotta Sevas Kodit Oy voi noudattaa asukasvalinnassaan ARA:n asukasvalintaperusteita.

Mikä ihmeen veroilmoitus ja mistä saan sen? Katso ohje tästä.

Viimeisin esitäytetty veroilmoitus kaikilta huoneistoon muuttavilta yli 18-vuotiailta sekä kiinteistöjen osalta kiinteistöveropäätös, jos omistaa kiinteistön.

Esitäytetyn veroilmoituksen sekä kiinteistöveropäätöksen saa mm. OmaVero -palvelusta:

OmaVero > Toiminnot -välilehti > Viestintä ja yhteydenpito -osiosta, jossa Päätöksen ja kirjeet > Postilaatikko (tai säilö), jossa veroilmoitukset ja -päätökset.

Esitäytetyn veroilmoituksen perusteella selviää onko hakijalla varallisuutta ja velkaa, jota alempana olevan ohjeen mukaan tulee erikseen selvittää.

Tulotiedot 

Työssäkäyvä = Palkkatodistus tai tilinauha

Paikkakunnalle muuttava = Todistus tulevalta työnantajalta työn alkamisesta ja palkasta

Eläkeläinen = Todistus bruttoeläkkeen määrästä

Työtön = Todistus maksetuista päivärahoista

Elinkeinoharjoittaja = Viimeisin tuloslaskelma ja tase tai tuloselvityslomake

Äitiyslomalla, hoitovapaalla, opinto- tai virkavapaalla oleva = Todistus palkasta ennen työstä poisjääntiä

Todistus tuloista tehtävistä vähennyksistä

Valtion takaamat opintolainat ja lapsen elatusmaksut

Varallisuus

Jos joku muuttajista omistaa kokonaan tai osaksi asunnon, kiinteistön tai muuta varallisuutta:

Selvitys omaisuuden todennäköisestä luovutushinnasta, kopio luovutuskirjasta jos omaisuudesta on luovuttu, todistukset ko. omaisuuteen kohdistuvista veloista.

Hakijan elämäntilanteesta riippuen

 • Opiskelija = yli 18 -vuotiailta opiskelutodistus, jossa ilmenee arvioitu valmistumisaika
 • Armeijassa olevalta palvelustodistus
 • Raskaustodistus
 • Irtisanominen/häätöpäätös/määräaikainen vuokrasopimus
 • Terveystarkastajan lausunto/purkupäätös
 • Lääkärintodistus, jos terveydellisillä olosuhteilla vaikutus asunnon tarpeeseen
 1. Lataa huoltajan suostumus lomake tästä.
 2. Lataa järjestyssäännöt tästä.
 3. Lataa asumishäiriölomake tästä.
 4. Lataa irtisanomislomake tästä.
 5. Lataa vuokra-asuntohakemuslomake tästä.
 6. Lataa asuntohakemuksen liitteet tästä.
 7. Lataa asukaslaskutushinnasto tästä.
 8. Lataa vastuunjakotaulukko tästä.
 9. Lataa englanninkielinen hakemus tästä.

 

Hakijat, joilla on jo vuokrasopimus Sevas Kotien kanssa ja jotka haluavat muuttaa Sevas Kotien opiskelija-asunnosta toiseen, voivat tehdä uuden opiskelija-asuntohakemuksen jolle tulee kirjata, että olisi halukas hakemaan uutta opiskelija-asuntoa. Mikäli kaverukset tai pariskunta on tehnyt Sevas Kotien kanssa yhteisen vuokrasopimuksen ja toinen on muuttamassa pois, on mahdollista, että toinen osapuoli jää asumaan yksin ko. asuntoon. Tämä tulee myös kirjata uudelle hakemukselle.

Asuntoon jäävän osapuolen tulisi olla yhteydessä Sevas Kotien asiakaspalveluun, täyttää itselleen hakemus (uusi sopimus täytyy tehdä aina hakemuksen kautta) ja molempien osapuolten tulee irtisanoa yhteinen sopimus.

Asunnon vaihdon ja sopimusmuutosten ehtona on aina, että hakijalla ei ole maksamattomia vuokria, asumishäiriöitä tai asukasta ei ole irtisanottu.

Asunnonvaihdon ja sopimusmuutosten palvelumaksumme on 75,00€ ja se maksetaan erillisellä laskulla. Palvelumaksun perusteena ovat sopimusmuutoksista ja asunnonvaihdosta aiheutuvat toimenpiteet, jotka koskevat Sevas Kotien lisäksi hyvin monia yhteistyökumppaneitamme.

Olet saanut vuokrasopimuksen liitteenä vuokrasopimuksen ehdot, joihin kuuluvat myös järjestyssäännöt. Tutustu sääntöihin ja noudata niitä. Avaa järjestyssäännöt tästä.

Haluan autopaikan

Jos tarvitsette autopaikan, olettehan yhteydessä suoraan asiakaspalveluumme. Autopaikan maksatte kätevästi muun vuokran yhteydessä.

Montako autopaikkaa minulla voi olla

Jos käytössänne on kaksi autopaikkaa, voitte joutua luopumaan toisesta, jos taloon tulee muita autopaikkaa tarvitsevia asukkaita eikä vapaita paikkoja ole. Reilu peli!

Kenelle autopaikat ovat tarkoitettu

Autopaikkoja on luonnollisesti rajallinen määrä, joten autopaikka on tarkoitettu vain säännöllisesti käytössä olevan auton tai moottoripyörän säilytykseen. Autopaikoille eivät siis kuulu kuorma-autot, traktorit, trukit, kottikärryt tai muut erikoisemmat tai kookkaat kulkupelit.

Mikäli teillä on yli yhden (1) kuukauden saatavia Sevas Kodit Oy:lle, emme voi lisätä sopimuksellenne autopaikkaa. 

Pysäköinti

Pysäköintipaikat on tarkoitettu käytössä oleville ajoneuvoille. Ajoneuvojen pysäköinti on sallittu yhtiönluvalla vain niille varatuilla ja merkityillä paikoilla. Liikennekelvottomat ajoneuvot poistetaan ajoneuvon haltijan kustannuksella. Ajoneuvojen tarpeeton joutokäynti on kielletty.

Autopaikkojen vuokraus

Tolpallisen autopaikan vuokraus: 12 €/kk

Katospaikan vuokraus: 18 €/kk

Kuka voi hakea Sevas Kodeilta vuokra-asuntoa?

Sevas Kotien vuokra-asunnot ovat tavallisia vuokra-asuntoja, koteja meille kaikille. Mutta koska ne ovat ARA-rahoitteisia, on meidän otettava huomioon asukasvalinnassa muutamia sääntöjä.

Sevas Kotien vuokra-asunnot ovat ARA-rahoitteisia ja asuntoihin on varallisuusrajat. ARA tukee kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen rakentamista ja ARA-vuokra-asunnoista perittävät vuokrat ovat säädeltyjä. Lue lisää ARAn toiminnasta.

Asukasvalintaperusteet

Noudatamme asukasvalinnoissa ARAn asettamia ohjeita, eli asuntoja pyritään tarjoamaan niitä eniten tarvitseville. Etusijalla asukkaiden valinnassa ovat asunnottomat ja muut kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Asukasvalintoihin vaikuttaa mm. asunnontarpeen kiireellisyys, elämäntilanne, tulot ja varallisuus.

Muut huomioitavat tekijät

 

Maksuhäiriömerkintä

Jos olet menettänyt luottotietosi, voi olla hankalaa löytää vuokra-asunto vapailta markkinoilta.  Maksuhäiriöt eivät kuitenkaan ole este kodin saamiselle Sevas Kodeilta. Luottotietojen menetys  vaikuttaa pyydetyn vakuuden määrään ja sopimuksen muotoon.

Alaikäisyys

Alaikäisen on mahdollista muuttaa Sevas Kotien vuokra-asuntoon. Siinä tapauksessa holhooja/huoltaja on takauksella vastuussa lapsen vuokrista ja asumisesta lapsen täysi-ikäisyyteen asti, tällöin tulee täyttää huoltajan suostumus lomake. Lomakkeen saa pyytämällä tämän asiakaspalveluneuvojiltamme sähköpostitse osoitteesta vuokraus@sevas.fi. Käsittelemme kaikki hakemukset tapauskohtaisesti. Voit kysyä lisätietoja asiakaspalvelustamme.

Lemmikit

Lemmikkieläimet ovat ehdottomasti tervetulleita Sevas Kotien vuokra-asuntoihin.

Asuntoon vakioavainmäärä on kolme (3), isommissa 4h ja 5h asunnoissa määrä on neljä (4).

Lisäavainten teettämisen maksaa asukas, lisäavaimia voitte tilata ottamalla yhteyttä tai käymällä Sevas Kodit Oy:n toimistolla.

Avaimista pidetään avainrekisteriä turvallisuuden vuoksi. Asuntoon muutettaessa uusi vuokralainen käy noutamassa ja kuittaamassa avaimet toimistolla. Avainten luovutuksen yhteydessä tarkastetaan, että vuokralainen saa tarvittavan määrän avaimia, ettei avaimia jää kadoksiin tai vanhalle asukkaalle. Poismuuttava asukas puolestaan palauttaa kaikki saamansa avaimet toimistolle, missä avaimet kuitataan palautetuiksi.

Asunnon avaimella pääsee asukkaille tarkoitettuihin yhteistiloihin. Avain on henkilökohtainen ja sitä on käytettävä vastuullisesti ja huolellisesti. Jos avain katoaa, otattehan heti yhteyden Sevas Kodit Oy toimistoon (kiinteistöhallinto). Avaimen katoamisesta voitte ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen kiinteistohallinto@sevas.fi tai soittamalla numeroon 06 420 3311 ja valitsemalla valinnan kolme (3).

Asukas maksaa itse kadonneen avaimen tilalle tilattavan uuden avaimen ja lisäksi tarvittaessa lukonvaihdon tai poisohjelmoinnin.

Jos avain on unohtunut kotiin, ota yhteys . Oven avauspalvelu on maksullinen. Huoneiston ovi avataan vain huoneistossa kirjoilla olevalle asukkaalle, jonka pitää siis pystyä todistamaan henkilöllisyytensä.

Jätä opiskelija-asuntohakemus tästä.

Kuka voi hakea opiskelija-asuntoa?

Voit hakea Sevaksen opiskelija-asuntoa mikäli opiskelusi on päätoimista, tutkintoon johtavaa ja opintotukeen oikeuttavaa ja opinnot ovat Seinäjoella. Edellytyksenä on opiskelijatodistuksen tai oppilaaksihyväksymistodistuksen toimittaminen asuntotoimistoon. Opinnot aloitettuasi, tulee toimittaa viimeistään virallinen opiskelutodistus. Meillä on tarjolla asuntoja keväällä ja kesällä, joita voi hakea kuka tahansa, jolla on esimerkiksi väliaikainen työ/kesätyö tai työharjoittelu Seinäjoella.

Milloin ja miten voin hakea opiskelija-asuntoa? 

Asuntoa voit hakea heti asuntohakemuksella kun opiskelupaikkasi on varmistunut mutta kuitenkin aikaisintaan neljä kuukautta ennen toivottua muuttopäivää. Täytettyäsi hakemuksen nettisivuillamme, käsittelemme hakemuksesi. Heti kun parhaiten hakukriteereitä vastaava asunto löytyy, lähetämme asuntotarjouksen sähköpostitse.

Mitä opiskelija-asuntojen vuokraan sisältyy?

Opiskelija-asuntojen vuokraan sisältyy aina vesi, sähkö ja internet -yhteys. Lisäksi kaikissa kiinteistöissä on lisäksi maksuttomina lisäpalveluina pesutupa, saunavuorot ja säilytystilat.

Millainen solu -asunto on ja miten se eroaa soluyksiöstä?

Voit hakea solu -asuntoa ja soluyksiötä. Huone jaetussa asunnossa on hyvä vaihtoehto esimerkiksi opintojaan vasta aloittavalle opiskelijalle. Asunnossa on mahdollista asua koko opiskelujen ajan. Jaetut asunnot ovat Sevaksen edullisimpia asuntoja, joissa yksilöllinen elämä mahdollistaa uusiin ihmisiin tutustumisen.

Opiskelija vuokraa oman huoneen jaetusta asunnosta, missä asuu tavallisesti 2-4 henkilöä, riippuen asunnosta. Jokaisella asukkaalla on oma lukittava huone. Keittiö, vessa ja kylpyhuone ovat asunnossa yhteiset kaikille asukkaille. Ns. ”soluyksiössä” on jokaisella asukkaalla oma vessa ja kylpyhuone. Sevaksella on erikseen jaetut asunnot nais- ja miesopiskelijoille (joitakin poikkeuksia on). Soluasuntoja on sekä kalustettuja että kalustamattomia. Yhteistiloissa saattaa olla muiden asukkaiden kalusteita. Keittiöstä löytyy jääkaappi, pakastin ja liesi. Jaetuissa asunnoissa ei saa pitää lemmikkiä.

Kalustetuissa solu -asunnoissa on työtuoli, työpöytä, kirjahylly, vaatekaappi, sänky, peitto ja tyyny.

Millaisia ovat opiskelija-asuntojen yksiöt?

Yksiö on yhden henkilön asunto, jossa on oma huone, keittiö ja kylpyhuone. Yksiössä on myös hella, uuni ja jääkaappi-pakastin. Yksiöt ovat kalustamattomia paitsi Puskantie 38 ja Tornitalo kohteissa, joissa yksiötkin ovat kalustettuja.  Tornitalon yksiöissä lemmikit eivät ole sallittuja.

Opiskelija-asuntojen perhe-asunnot

Sevaksella on tarjolla monenlaisia perheasuntoja eri elämäntilanteisiin: yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Perhe-asunnot vuokrataan pariskunnille ja lapsiperheille. Perheasunnon voi vuokrata kimppakämpäksi huomioiden kuitenkin sen, että jos toinen asukas lähtee ennemmin kuin toinen, niin asumaan jäävä vastaa koko vuokrasta yksin tai etsii asuntoon toisen vuokralaisen tilalle. Perheasunnoissa riittää, että yksi vuokralaisista on päätoiminen opiskelija paitsi jos kyse on kimppakämpästä, niin molemmilla on oma sopimus ja molempien on oltava opiskelijoita.

Perhe-asunnossa on 1-3 huonetta. Keittokomero/tupakeittiö/keittiö sekä kylpyhuone. Asunto vuokrataan muuten kalustamattomana mutta makuuhuoneissa on vaatekaapit ja eteisessä yleensä siivouskomero. Keittiöstä löytyy jääkaappi, pakastin ja liesi.

Kenelle? Pariskunnan toisen tai molempien hakijoiden opiskellessa, alaikäisen lapsen kanssa toisen tai molempien opiskellessa, yksin alaikäisen lapsen kanssa. Perhe-asunnoissa lemmikit ovat sallittuja.

Voiko alaikäinen hakea asuntoa?

Alaikäisenä voi hakea asuntoa, mikäli huoltajasi antaa siihen kirjallisen suostumuksensa.

Voinko yksin muuttaa opiskelijana opiskelija-asunto kaksioon?

Kaksio on yhden henkilön asunto, ns. pieni kaksio jossa on 1-2 huonetta. Keittokomero/tupakeittiö/keittiö sekä kylpyhuone. Kaksiot vuokrataan muuten kalustamattomina mutta asunnoissa on vaatekaappi. Keittiöstä löytyy jääkaappi, pakastin ja liesi.

Varusmiespalvelusta suorittava vuokralainen voi asua Sevaksen opiskelija-asunnoissa kesken opintojen tai opintojen jälkeen, koko varusmiespalveluksen ajan. 

Liitteet voi lähettää joko

Suojatulla sähköpostilla avaamalla internet selaimen ja kirjoittamalla URL -kenttään: https://www.turvaposti.fi/viesti/vuokraus@sevas.fi

Tiedostona sähköpostiimme vuokraus@sevas.fi

tai

Postitse osoitteeseemme: Sevas Kodit Oy, Matti Visannin kuja 10, 60100 Seinäjoki

 

Voiko asuntotarjouksen vastausaikaa jatkaa?

Mikäli tarvitsisit enemmän aikaa tarjouksen vahvistamiseen, ota mahdollisimman nopeasti yhteyttä asiakaspalveluumme joko soittamalla numeroon 06 420 3311 tai sähköpostitse osoitteeseen vuokraus@sevas.fi.

Huomioithan, että lisäaikaa ei aina ole mahdollista antaa.

Määräajan jälkeen asuntotarjous vanhenee automaattisesti ja asunto tarjotaan seuraavalle hakijalle. Mikäli vastauksesi asuntotarjoukseen tulee myöhässä, on hyvin todennäköistä, että asunto on jo tarjottu seuraavalle hakijalle.

Miten hyväksyn saamani asuntotarjouksen?

Voit hyväksyä asuntotarjouksen soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 06 420 3311 tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen vuokraus@sevas.fi tai käymällä toimistollamme toimiston aukioloaikoina osoitteessa Matti Visannin kuja 10, 60100 Seinäjoki.

Milloin saan asuntotarjouksen?

Hakemuksen jätettyäsi, otamme sinuun heti yhteyttä mikäli meillä on sinulle asuntoa tarjota.

Asuntotarjouksen ollessa hyväksyttynä

Tulee toimittaa rahavakuus määräajassa, muuten Sevas Kodit Oy joutuu perumaan asuntotarjouksen.

 

Toiveena nähdä asunto?

Mieleisen kodin löydyttyä, ole yhteydessä asiakaspalveluumme numeroon 06 420 3311 tai sähköpostitse osoitteeseen vuokraus@sevas.fi.

Mikäli tarjotussa asunnossa yhä asutaan, järjestämme nykyisen asukkaan kanssa näytön.

Et pääse paikan päälle katsomaan asuntoa

Mikäli kohteesta on valokuvat, lähetämme nämä sähköpostitse.

Voiko joku muu käydä katsomassa asuntoa puolestani?

Kyllä voi. Ole yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse numeroon 06 420 3311 tai sähköpostitse osoitteeseen vuokraus@sevas.fi.

Avaimen nouto näyttöä varten

Avaimen noudosta tulee sopia asiakaspalvelijoidemme kanssa ajoissa etukäteen. Avaimen voi noutaa toimistoltamme, arkipäivisin klo 10.00-15.00 välillä.

Näyttöavaimen palautus

Toimiston ollessa avoinna, ei tarvitse jäädä jonottamaan. Avaimen voi tiputtaa aulan postilaatikkoon. Toimiston ollessa kiinni, avain tulee palauttaa etuoven luukusta sisälle.

Mikäli asunnossa on remonttia, emme voi järjestää näyttöä ennenkuin remontti on valmis.

 

Koska vakuus palautetaan?

Vakuus palautetaan yhden (1) kuukauden sisällä vuokrasuhteen päättymisestä, mikäli asukkaalla ei ole avoimia saatavia Sevas Kodeille eikä muuttotarkastuksessa ilmene laskutettavaa.

Mistä tiedän paljonko minun täytyy maksaa vakuutta?

Vuokralaiseksi hyväksytyn on maksettava ilmoituskirjeen (tarjouksen) mukana olevalla valmiiksi painetulla pankkisiirtolomakkeella vakuusmaksu ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista.

Rahavakuus määräytyy huoneistotyypin mukaan.

1h+k, 1h+k, 1h+tk, 2h+kk = 700€

2h+k & 2h+tk = 900€

3h+k & 3h+tk = 1000€

4h+k = 1200€

5h+k = 1400€

Vakuusmaksun tilinumero:
IBAN: FI66 5419 0120 0984 58
BIC: OKOYFIHH

Rahavakuuden vaihtoehtona on KELAn harkinnanvarainen maksusitoumus, josta Sevas Kodit antaa ensin vuokralaiseksi hyväksytylle ohje maksusitoumuksen määrästä (ei kuin rahavakuuksien määrä).

Vakuusmaksu pidetään yhtiön tilillä koko vuokrasuhteen keston ajan. Maksu palautetaan vuokrasuhteen päätyttyä, mikäli vuokralainen on täyttänyt velvoitteensa ja asunto luovutetaan kaikkine avaimineen siivottuna normaalissa kunnossa. Vuokranantajalla on oikeus pidättää vakuusmaksusta kaikki vuokrasopimuksen ehtojen perusteella syntyneet saatavansa.

Menetänkö asunnon mikäli en toimita vakuutta ajoissa?

Mikäli asiakas ei ota yhteyttä asiakaspalveluumme määräajassa, Sevas Kodit Oy joutuu perumaan tehdyn tarjouksen.

Vuokrasopimus ja vuokra-aika

Vuokrasopimus tehdään joko toistaiseksi voimassaolevaksi tai määräaikaiseksi. Vuokrasopimus allekirjoitetaan Sevas Kodit Oy:n toimistossa tai sähköisesti pankkitunnuksia käyttäen.  Perheasunnon sopimuksen allekirjoittavat molemmat puolisot. Alaikäisen vuokrasopimuksen allekirjoittavat sekä asukas että huoltaja. Talonkirjaotteen saat tarvitessasi veloituksetta toimistosta.

Allekirjoittaessasi vuokrasopimuksen sitoudut noudattamaan huoneenvuokralakia, vuokrasopimuksen ehtoja ja järjestysmääräyksiä. Talon järjestyssäännöt sitovat myös vieraitasi.

Opiskelija-asuntosi voit alivuokrata toiselle henkilölle tekemällä määräaikaisesti alivuokrasopimuksen hänen kanssaan. Sevas Kodeilta saat ohjeita sopimuksen tekoon. Alivuokrauksessa tärkeä muistettava seikka on se, että alivuokraaja on kuitenkin vastuussa Sevas Kodeille asunnosta ja vuokran maksuista alivuokrauksenkin ajalta. Tämän vuoksi kannattaa käyttää kattavaa alivuokrasopimuspohjaa. Alivuokrauksessa tulee muistaa se, että vuokralaiseksi valitsemasi henkilöllä ei voi olla voimassa olevaa asuntohakemusta tai vuokrasopimusta Sevas Kotien kanssa. Alivuokraajalla on velvollisuus ilmoittaa Sevas Kodeille alivuokralaisen henkilö/yhteystiedot sekä mille ajalle alivuokrasopimus solmitaan. Sevas Kodeille ei tarvitse toimittaa alivuokrasopimuksesta kopiota. Suosittelemme alivuokraajan ottamaan kotivakuutus määräaikaisen sopimuksen ajaksi.

Vuokrasopimuksen voi allekirjoittaa joko sähköisesti tai toimistollamme.

Perhesopimukset ovat yhteisvastuullisia ja kaikkien vuokralaisten on allekirjoitettava vuokrasopimus. Kaikkien allekirjoitusten tulee olla samalla sopimuspaperilla.

Ilmoitus toistuvasta asumishäiriöstä

Jos asuintalossasi ilmenee jatkuvia järjestyssääntöjen rikkomuksia, kuten hiljaisuuden aikana metelöintiä, ota yhteys Sevas Kodit Oy:n asiakaspalveluun 06 420 3311 tai vuokraus@sevas.fi

Järjestyssäännöt

Asumishäiriöstä tehdään kirjallinen ilmoitus vuokranantajalle. Ilmoituksen voi tehdä täyttämällä asumishäiriölomakkeen. Kirjallisen asumishäiriöilmoituksen tavoitteena tulee olla asumisrauhan, asumisviihtyvyyden sekä turvallisuuden palauttaminen koko asumisyhteisön asukkaille. Ilmoituksessa tulisi olla useampien, eri perheistä ja asukkaista olevien henkilöiden omakohtainen näkemys ja kokemus häiriöstä.

Lähetä lomake täytettynä vuokraus@sevas.fi tai postita Sevas Kodit Oy, Matti Visannin kuja 10, 60100 Seinäjoki. Voit tuoda lomakkeen toimistollemme, jos tulet aukioloajan ulkopuolella, jätä lomake etuoven postiluukkuun.

Ilmoitus asumishäiriöstä

 

Vesi laskutetaan kulutuksen mukaan.

Jokaisen vedenkulutus on yksilöllistä ja omilla valinnoilla voi vaikuttaa siihen.

Kirjautumalla OmaSevas -palveluun voit seurata päivittäistä vedenkulutustasi.

Joissakin kohteissa, joissa on etäluettavat mittarit, on huoneistonäyttö, josta voi seurata omaa vedenkulutustaan.

Vedenkulutus on meidän kaikkien vastuulla, mutta samalla se on myös hieno mahdollisuus tehdä pieniä tekoja, jotka vaikuttavat suuresti ympäristöömme. Pienillä teoilla voimme vaikuttaa suoraan siihen, kuinka paljon vettä käytämme. Ja hyvät uutiset: VERTO on laatinut oppaan järkevään vedenkäyttöön, joka on täynnä käytännöllisiä vinkkejä ja ideoita!

Avaa opas järkevään vedenkäyttöön  tästä. 

 

 

Huoneistojen ulkopuolella lemmikkieläimet on pidettävä kytkettyinä. Ne eivät saa häiritä talon asukkaita eikä talossa luvallisissa asioissa liikkuvia eivätkä liata rakennusta tai tonttia. Eläinten ulkoiluttaminen on kielletty lasten leikkeihin varatuilla paikoilla ja niiden välittömässä läheisyydessä.

Opiskelijakohteissamme Puskantie 38 T ja Joupinmukka 2, lemmikit eivät ole sallittu.

Suosittelemme kaikkia asukkaitamme ottamaan irtaimistolleen kotivakuutuksen ja vastuuvakuutuksen omasta vakuutusyhtiöstään. Sevas Kodit Oy:n vakuutus ei kata asukkaiden irtaimistoa.

Muuttopäivä

Muuttopäivä on vuokrasopimuksen alkamispäivä. Päivää voi tiedustella Sevas Kodit Oy:n toimistolta.

Muuttoilmoitus

Ilmoitus huoneistoon muutosta tai pois muutosta päivittyy yhdellä kertaa sekä maistraattien ylläpitämään väestötietojärjestelmään että Postiin. Ilmoituksen voi tehdä soittamalla numeroon 0295 539 225 tai internetissä . Muista ilmoittaa muutoista myös Sevakselle talonkirjan päivittämistä varten.

Muuttotarkastus

Kun muutat asuntoon, tarkasta asunnon kunto.

Muuttotarkastuksen tarkoituksena on taata uuden asukkaan oikeusturva siten, että et joudu vastuuseen asunnossa jo sisään muuttaessasi mahdollisesti olevista vaurioista. Jos asunnon siivouksessa on puutteita, ota välittömästi yhteys Sevas Kodit Oy:n toimistoon.

Poismuutto

Asukkaan irtisanomisaika on yksi (1) kalenterikuukausi, joka lasketaan aina irtisanomiskuukautta seuraavan kuukauden loppuun. Jos siis haluat vuokrasopimuksesi päättyvän esimerkiksi joulukuun lopussa, irtisanominen on tehtävä viimeistään marraskuun aikana. Irtisanomisilmoituksen voit tulostaa nettisivuiltamme tai käyttää sähköistä OmaSevas -palvelua.

Irtisanominen tehdään aina kirjallisesti tai sähköisesti. Allekirjoitus tarvitaan jokaiselta vuokrasopimuksen allekirjoittaneelta osapuolelta.

Lähtösiivous

Asunto on siivottava ennen poismuuttoa sellaiseen kuntoon, että se kelpaa vaativallekin uudelle asukkaalle. Erityisen huolellisesti kannattaa siivota keittiö, WC ja kylpyhuone. Muista myös sulattaa jääkaappi ja pakastin ja jättää niiden ovet auki. Jos Sevas Kodit Oy joutuu tilaamaan siivouksen asuntoon, siivouskustannukset veloitetaan poismuuttaneelta asukkaalta. Lähtösiivousohjeet löytyvät irtisanomislomakkeen kääntöpuolelta.

Siivoa ja tyhjennä myös varastot ja vie pois kaikki niissä olevat tavarasi. Tavaroita yms. ei saa jättää lojumaan varastoihin tai talon yhteistiloihin. Asuntoon, varastoihin ja yhteisiin tiloihin jätettyjen tavaroiden poisviennistä laskutetaan poismuuttavalta asukkaalta.

Voiko vuokran eräpäivää siirtää?

Vuokran eräpäivä on aina kuun 5. päivä. Automaattiset maksumuistutukset lähtevät kuitenkin vasta puolenkuun jälkeen, joten jos siihen mennessä vuokraa ei ole maksettu, lähettää Lowell muistutuslaskun. Tällöin vuokra maksetaan Lowellin lähettämällä laskulla. Maksumuistutukseen on lisätty 5,00€ perintäkulu sekä lainmukainen viivästyskorko.

Onko vuokranmaksun viitenumero sama joka kuukausi?

Kyllä.

Miksi minulle tulee sähköyhtiöltä sähkölasku, vaikka olen muuttanut pois Sevas -asunnosta?

Vuokralaisen vastuulla on sähkösopimuksen tekeminen ja päättäminen asukkaan valitsemalle energiayhtiölle.

Vuokra

Vuokra, vesimaksut ja autopaikkamaksut maksetaan viimeistään jokaisen kuukauden 5. päivänä. Sevas Kodit Oy toimittaa asukkaille maksuohjeet.

Käytä maksaessasi oikeaa viitenumeroa ja tarkasta, että maksamasi summa on oikein. Säilytä maksukuitit tai tiliotteesi tositteena maksetusta vuokrasta.

Jos vuokranmaksu viivästyy, asukkaalta peritään kulloinkin voimassa oleva viivästyskorko, huomautusmaksu ja perimiskulut. Asunnon vuokrasopimuksen allekirjoittaneet vastaavat yhteisvastuullisesti vuokrasopimukseen perustuvista maksuista.

 • Tee e-laskusopimus verkkopankissasi (tai pankkisi konttorissa), tarvittavat tiedot löydät vuokranmaksuohjeesta
 • Valitse laskuttajaksi Sevas Kodit Oy
 • Yksilöintitietona käytät vuokranmaksuohjeen (tai -koosteen) viitenumeroa (HUOM! vakuusmaksun viitenumero ei käy)
 • Sopimuksen tekemisen jälkeen vuokralasku tulee e-laskuna kuukausittain suoraan verkkopankkiisi. E-laskusopimus pitää tehdä viimeistään kuukauden 15. päivä, että e-lasku tulee seuraavan kuukauden alusta alkaen.

Tarkastathan e-laskusopimuksen tehtyäsi, että onko seuraavan kuukauden vuokrasta tullut lasku e-lasku. Jos e-laskua ei ole tullut, maksa vuokra tilisiirtona ja ota tarvittaessa yhteyttä vuokravalvontaan.

Asutko jo Sevas Kodit Oy:n kohteessa ja haluat muuttaa toiseen kohteeseemme?

Jätä ensin vuokra -asuntohakemus tai opiskelija -asuntohakemus.

 

Vuokra -asunnosta muutto toiseen vuokra -asuntoon, liitteitä ei tarvitse toimittaa.

Opiskelija -asunnosta muutto toiseen opiskelija -asuntoon, liitteitä ei tarvitse toimittaa.

 

Vuokra -asunnosta muutto opiskelija -asuntoon, sinun tulee toimittaa vaadittavat liitteet.

Opiskelija -asunnosta muutto vuokra -asuntoon, sinun tulee toimittaa vaadittavat liitteet.

 

Vakuus

Vakuus on sidottuna voimassaolevaan sopimukseen.

Mikäli nykyisellä sopimuksella on vakuutena rahavakuus, eikä avoimia saatavia ole, vakuus voidaan siirtää uudelle vuokrasopimukselle.

 • Vakuuden ollessa suurempi nykyisellä sopimuksella kuin mitä tulee olla uudella sopimuksella, ylimääräinen osuus vakuudesta voidaan joko käyttää vuokranmaksuun tai tämä palautetaan asiakkaalle kuukauden sisällä nykyisen sopimuksen päättymisestä.
 • Vakuuden ollessa pienempi nykyisellä sopimuksella kuin mitä tulee olla uudella sopimuksella, tulee maksaa puuttuva vakuus tarjouksella olevilla tiedoilla.

 

Maksusitoumus

Mikäli nykyisellä sopimuksella on vakuutena maksusitoumus, tulee hakea uutta maksusitoumusta uudelle vuokrasopimukselle.

 

Asunto tulee aina irtisanoa kirjallisesti. Irtisanomisaika on yksi kokonainen kalenterikuukausi. Irtisanomisaika lasketaan sen kuukauden viimeisestä päivästä, jolloin irtisanominen tehdään.

Irtisanominen tehdään irtisanomislomaketta käyttäen ja omakätisesti allekirjoittaen. Allekirjoitus tarvitaan jokaiselta vuokrasopimuksen allekirjoittaneelta osapuolelta. Muistattehan lisätä irtisanomiseenne puhelinnumeronne, josta tavoitamme teidät tarvittaessa.

Kun täytät irtisanomislomakkeen, ILMOITA TILINUMEROSI AINA IBAN-muodossa. IBAN-tilinumero on FI-alkuinen ja siinä on 18 merkkiä. Löydät oman IBAN-tilinumeron tiliotteestasi. Vakuusmaksu voidaan palauttaa vain IBAN muotoiselle tilille.

Jos vuokrasopimus on kahden henkilön nimissä, on molempien tehtävä sähköinen vuokrasopimuksen irtisanomine tai allekirjoittaa toimistollamme paperinen irtisanomislomake. Toisen sopijaosapuolen on tehtävä irtisanominen välittömästi toisen sen tehtyä.

Jos asunnon irtisanoo vain toinen osapuoli ja toinen on jäämässä asuntoon, on asuntoon jäävän myös tehtävä irtisanominen ja siten vahvistettava, että koko vuokrasopimus velvoitteineen siirtyy hänen nimiinsä. Molempien osapuolten on kirjoitettava, että toinen osapuoli on jäämässä asuntoon ja vain toinen muuttaa pois. Asuntoon jäävän on täytettävä välittömästi uusi vuokra-asuntohakemus ja hakemukselle on kirjoitettava tieto, että haluaa jäädä asumaan kyseiseen asuntoon.

Irtisanomislomakkeen voit täyttää joko käsin toimistollamme tai tehdä sähköisesti OmaSevas -palvelussa.

Irtisanomislomake

Sevas Kodit Oy:n henkilökunta ottaa osaa suruunne läheisen poismenon johdosta. Kuolemantapauksen vaikutuksista vuokrasopimukseen ja vuokrasuhteeseen saatamme kuolinpesän osakkaiden tietoon seuraavan.

Ilmoittaminen

Yhteydenpitoa varten tulee välittömästi ilmoittaa Sevas Kodeille kuolinpesän asioita hoitavan henkilön nimi ja yhteystiedot.

Vuokrasuhteen jatkuminen

Vuokralaisen kuolema ei päätä vuokrasopimusta. Vainajan kuolinpesä on vastuussa vuokraehtojen täyttymisestä (vuokranmaksu, huoneiston huolellinen hoito jne.). Kuolleen vuokralaisen kanssa yhdessä asunut avio- tai avopuoliso vastaa vuokrasopimuksen velvoitteista siihen saakka, kun hän asuu huoneistossa.

Vuokralaisen puolisolla, lapsella tai omilla ja puolison vanhemmilla on oikeus jatkaa vuokrasopimusta, ellei Sevas Kodeilla ole perusteltua syytä sitä vastustaa. Sama koskee henkilöä, joka on vuokrannut huoneiston yhdessä kuolleen vuokralaisen kanssa.

Vuokrasuhteen jatkamista haluavan tulee kolmen kuukauden kuluessa vuokralaisen kuolemasta kirjallisesti ilmoittaa Sevas Kodeille, että vuokrasuhdetta halutaan jatkaa. Vuokrasuhdetta jatkavan kanssa Sevas Kodit tekee uuden vuokrasopimuksen.

Vuokrasuhteen päättyminen

Jos kuolinpesä haluaa päättää vuokrasuhteen, sopimus on irtisanottava kirjallisesti. Kuolema oikeuttaa irtisanomaan myös määräaikaisen sopimuksen kesken vuokrakautta. Irtisanomisaika on yksi (1) kalenterikuukausi. Vuokrasopimus päättyy irtisanomiskuukautta seuraavan kuukauden viimeisenä päivänä. Tapauskohtaisesti Sevas Kodit on valmis neuvottelemaan vuokrasopimuksen päättämisestä aikaisemmin.

Muuttopäivä

Vuokrasopimuksessa määrätyn mukaisesti huoneiston tulee olla vapaana ja Sevas Kotien käytettävissä siivottuna ja avaimet palautettuna toimistollemme viimeistään irtisanomisajan päättymispäivänä.

Avainten palautus

Avaimet tulee palauttaa toimistollemme. Avaimia ei saa jättää asuntoon. Toimiston ollessa avoinna arkisin klo 10-15, vuoronumeroa ei tarvitse ottaa, avaimet voi palauttaa aulan seinällä olevalle postilaatikolle. Toimiston ollessa suljettuna, avaimet tulee palauttaa kirjekuoressa toimiston etuoven alaluukusta sisälle toimiston tuulikaappiin.

 

Sevas Kodit Oy:n asuntokohteissa toimii asukastoimikuntia, joiden edustajia voi kuulua asukasneuvostoon. Kun haluat ottaa esiin asioita, ota yhteys talosi asukastoimikuntaan tai asukasneuvoston jäseniin.

Asukastoimikunnan yhteystiedot ovat yleensä kohteen ilmoitustaululla. Jos et löydä asukastoimikunnan yhteystietoja, ole yhteydessä Sevas Kodit Oy:n asiakaspalveluun 06 420 3311 tai vuokraus@sevas.fi

Asukasneuvosto toimii asukkaiden ja Sevas Kodit Oy:n hallituksen välisenä linkkinä ja järjestää asukkaille yhteistä ohjelmaa. Asukasneuvoston puheenjohtaja Krista Varhamaa, krista.varhamaa@sevas.fi

Asukkaiden äänen kuuluminen on turvattu yhteishallintolailla, joka antaa vuokratalojen asukkaille vaikutusmahdollisuuksia omaan asumistaan koskevissa asioissa

Asukastoiminta ja asukaskokoukset

Asukkaat käyttävät päätösvaltaa asukkaiden kokouksessa. Äänioikeutettuja ovat kaikki talossa vakinaisesti asuvat 18 vuotta täyttäneet henkilöt.

Asukkaiden kokouksen kutsuu koolle asukastoimikunta. Jos sitä ei ole, koolle kutsujana voi olla asukkaiden halutessa vuokranantaja.

Asukkaiden kokouksella on oikeus valita asukastoimikunta.

Asukkaiden kokous voi halutessaan päättää, että tehtävät jaetaan asukkaiden kokouksen, asukastoimikunnan tai luottamushenkilöiden kesken. Järjestelmä on tehty joustavaksi, jotta yhteishallintolaki toimisi asukkaiden toivomusten ja tarpeiden mukaisesti.

Asukkaiden ja asukastoimikuntien kokouksessa talojen asukkailla on asukasdemokraattinen oikeus antaa lausuntoja Sevas Kodit Oy:n talousarvioesityksestä, vuokranmääritysesityksestä, talousarvioon sisällytettävistä korjaustoimenpiteistä, pitkän ajan korjaussuunnitelmista ja huoltosopimuksen sisällöstä.

Asukkailla on lisäksi oikeus valvoa hoito- ja huoltoperiaatteiden toteutumista, yhteisten autopaikkojen, saunojen, pesutupien ja vastaavien tilojen vuokraus- ja jakamisperiaatteiden toteutumista sekä askartelu- ja kerhohuoneiden ja vastaavien tilojen asianmukaista käyttöä.

Sevas Kodit Oy toimittaa talousarvioin niihin asuintaloihin, jotka ovat ilmoittaneet kohteensa asukastoimikunnan puheenjohtajan, yhteys- tai luottamushenkilön tiedot.

Asukasneuvosto

Asukastoimikuntien puheenjohtajat tai yleinen asukaskokous valitsevat jäsenet asukasneuvostoon. Asukasneuvosto tekee yhteistyötä asukastoimikuntien, asukkaiden sekä Sevas Kodit Oy:n hallituksen kanssa. Asukasneuvosto tekee vuosittain yhtiökokoukselle esityksen keskuudestaan Sevas Kodit Oy:n hallitukseen valittavista jäsenistä ja heidän varajäsenistään. Asukasneuvoston toiminnan tavoitteena on asumisen mielekkyys sekä asumisrauha.

Kaikkiin Sevas Kotien vuokriin sisältyy ilmainen nettiyhteys.

Helmikuun alusta (1.2.2024), nopeuksia on nostettu 50 Mbit/s.

Nettiyhteys sisältyy vuokraan. Asukkaan on tehtävä Elisan kanssa sopimus ja hankittava itse verkkolaite. Halutessaan nettiliittymän nopeutta voi ostaa Elisalta lisää.

https://elisa.fi/sevas/

 

Asukkaan tulee itse vaihtaa patterit palovaroittimeen.

Miten toimin jos ei auta?

Asukkaan tulee olla yhteydessä huoltoyhtiöön.

 

Kaikkien polttimoiden uusiminen on asukkaan vastuulla.

Pidä huolta siitä, että noudatat asuintalosi jätepisteiden kierrätys- ja keräysohjeita. Jätepisteet eivät ole kaatopaikkoja, joihin voi jättää esim. rikkinäiset kodinkoneet ja huonekalut. Jätepisteille jätettyjen tavaroiden poisviennistä laskutetaan.

Talousjätteet ja muut roskat on vietävä pakattuina jäteastioihin. Lisäksi on otettava huomioon määräykset jätteiden lajittelusta. Muiden kuin talousjätteiden poiskuljettamisesta on asukkaiden huolehdittava itse. Ympäristölle haitalliset jätteet on vietävä jäteviranomaisen niille varaamille paikoille.

Kohteet joissa on pyykinpesu- ja kuivaustilat.

Tilojen varaus tehdään laittamalla nimi ja huoneen numero varauslistaan. Käytä kaikkia koneita huolellisesti. Tee viipymättä vikailmoitus huoltoyhtiöön, jos havaitset vikoja. Tilojen käyttö sisältyy vuokraan.

Siivoa oman vuoron päätyttyä jälkesi.

Jos peset ja kuivaat pyykkiä asunnossasi, huolehdi riittävästä ilmanvaihdosta kosteusvaurioiden välttämiseksi.

Löytyvät OmaSevas -palvelusta.

Piha-alueiden käyttö

Moottoriajoneuvolla liikkuminen ja pysäköinti pihateillä, sisäpihoilla ja kävelyteillä on kielletty. Autojen pysäköinti on luvallista vain niille merkityillä paikoilla. Paikat eivät ole autoille, jotka eivät ole rekisterissä.

Lemmikit ulkoilutetaan kytkettyinä ja jätökset on kerättävä pois ja toimitettava jäteastioihin.

Kun ulko-ovet ovat lukittuina, niistä kuljettaessa on huolehdittava siitä, että ne lukkiutuvat uudestaan. Yhteisten tilojen ja ulkoalueiden käytössä on noudatettava siisteyttä ja järjestystä. Metelöinti, turha oleskelu ja tupakointi on kielletty yhteisissä tiloissa.

Yhteisten pesutupa-, kuivaus- ja saunatilojen käyttäjien on siistittävä tilat jäljiltään. Tilat tulee varata varauslistaa käyttäen ja varauslistaan tulee merkitä myös mahdolliset peruutukset.
Paloturvallisuussyistä tavaroita saa säilyttää vain niitä varten varatuissa tiloissa. Palovaarallisten aineiden säilytyksessä on noudatettava paloturvallisuussäännöksiä.
Kilpien ja mainosten kiinnittäminen sekä antennien yms. asentaminen on sallittu vain yhtiön luvalla. Kiinteistössä havaituista vioista on ilmoitettava kiinteistöhuoltoyhtiölle tai yhtiön edustajalle.

Sähkö/hybridiautojen lataaminen on ehdottomasti kielletty.

Asuntosi tulee säilyä ehjänä ja käyttökelpoisena myös tuleville asukkaille. Jos kiinnität tauluja ja huonekaluja seiniin, poraa vain kohtuullinen määrä reikiä.

Jos haluat tehdä asunnossasi muutostöitä, ota aina ensin yhteys isännöitsijään. Asukas on vastuussa asunnon ennalleen saattamisen kustannuksista.

Kohteissa on valmius astianpesukoneille, asennus tulee teettää valtuutetulla putkiliikkeellä.

Asukas asennuttaa asuntoonsa pesukoneet omalla vastuulla ja omalla kustannuksellaan. Varmista, että pesu- ja astianpesukoneliitännät on asianmukaisesti asennettu. Vastuu asennuksesta on asiakkaan valitsemalla asentajalla, jolla on oltava siihen vaadittava ammattipätevyys.

Muista, että kodinkoneita irrotettaessa poismuuton yhteydessä tulppaat liitännät asianmukaisesti. Säilytä astianpesukoneen tilassa oleva kaapisto huolellisesti varastossasi ja asenna se takaisin pois muutettaessa (kaapin asennus ei kuulu huoltoyhtiön töihin). Astianpesukone ei kuulu Sevas Kodit Oy:n varustukseen, joten se on vietävä pois muuton yhteydessä.

Vikailmoitus tehdään suoraan talon huoltoyhtiöön. Ota yhteys huoltopäivystykseen tai tee nettisivujemme kautta huoltokutsu. Välitöntä hoitoa vaativista ongelmista (esim. vuoto) tulee ilmoittaa välittömästi. Ilmoituksen tekeminen havaitusta viasta tai vauriosta on jokaisen asukkaan velvollisuus, ilmoituksen laiminlyönti voi johtaa korvausvastuuseen.

Kun huoltomies tulee korjaamaan asunnossa olevaa vikaa, hän soittaa ensin ovikelloa. Jos ketään ei ole kotona, hän käyttää yleisavainta. Huoltoilmoitusta tehdessä voi toivoa myös, että otetaan puhelimitse yhteyttä ennen asuntoon menoa. Mikäli sinulla on lemmikkejä, ilmoita siitä vikailmoituksen yhteydessä, jotta huoltomies tietää varautua asiaan.

Tutustu kiinteistönhoidon vastuunjakotaulukkoon, jonka sait vuokrasopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä. Vastuunjakotaulukosta selviää, kenen osapuolen (yhtiö vai asukas) vastuulla kiinteistöön hoitoon ja kunnossapitoon liittyvä toimenpide tai asia on.

Vuokranantaja perii vuokralaiselta korvauksen vuokralaisen tuottamuksellisesta asunnon rikkomisesta tai asunnon epäsiisteydestä aiheutuvista kustannuksista.

Tutustu asukaslaskutushinnastoon, jonka sait vuokrasopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä.

Auto on käytössä Nurmikadun, Manttaalikadun, Larvakujan ja Herralankadun asukkaille. Auto sijaitsee Nurmikatu 4-6 D rapun edessä.

Ulkoiluvälineille, lastenvaunuille ja polkupyörille on kohteissa yhteiset säilytystilat.

Talvikautena on hyvä säilyttää pyörät pyöräsuojissa poissa lumentöiden tieltä. Rappukäytäviin pyöriä yms. ei saa säilyttää.

Kaikissa asunnoissa on asuntokohtaiset varastokopit. Varaston numero on sama kuin asunnon numero. Poismuutettaessa varastokoppi on myös tyhjennettävä, sinne jätettyjen tavaroiden poisviennistä laskutetaan.

Varastotiloissa ei saa säilyttää paloturvallisuutta vaarantavia tavaroita kuten mopoja, akkuja tai polttoaineita. Myös kaiken irtotavaran säilyttäminen muissa yhteistiloissa ja varastoissa on kielletty. Sevas Kodit Oy ei vastaa hävitettävistä tavaroista, jotka on jätetty niille kuulumattomiin paikkoihin.

Saunan käyttö sisältyy vuokraan.

Varauslista löytyy jokaisesta kohteen saunatilasta.

Huolehdi siitä, että jätät saunatilat siistiksi.